Uvis sygemelding

Odense Kommunes juridiske afdeling kigger på sagen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På anden uge er de to lærere fra Dalumskolen i Odense, Lillian Førgaard og Bent Lindhardt, sygemeldte. Lærerne er gift og forlod skolen sammen den 24. oktober efter at have undervist i knap to timer.

Lærerne var under et voldsomt pres. Til den lokale presse havde de udtalt, at de ikke ville undervise somaliske piger, hvis de havde tørklæde på. Men efter at have indvilliget i at tage tørklædet af i de to læreres timer, besluttede pigerne og deres forældre, at pigerne skulle tage tørklæderne på igen. Netop fredag den 24. oktober.

Skolens ledelse og forvaltningen har gjort det klart, at det var tjenesteforsømmelse og fyringsgrund, hvis lærerne igen nægtede at undervise pigerne.

- Lærerne har ikke fortalt, hvad de fejler. De har bare sagt, at de er syge. Og det plejer også at være grund nok til en sygemelding. Bare folk kommer tilbage inden for en rimelig tid, siger skolechef i Odense Kommune, Arne Nielsen.

Hvad der er en rimelig tid, er skolechefen selv i tvivl om. Han har derfor sendt sagen til vurdering i juridisk afdeling. Her har man yderligere travlt på grund af 'tørklædesagen'. For juridisk afdeling skal også vurdere, om der er baggrund for at klandre lærere og ledelse for tjenesteforsømmelse efter det, der hidtil er sket i sagen. Som baggrund for vurderingen har juridisk afdeling en redegørelse, som skolens ledelse har afleveret.

De forældre, hvis børn er berørt af lærernes sygemelding, er gået sammen og har bedt kommunen om hurtigst muligt at finde en holdbar lærersituation. Desuden blev syv elever fra den danske klasse, de somaliske piger kommer i, holdt hjemme fra skolen en dag. Nogle af forældrene til de syv elever meddelte, at det var for at markere deres sympati med de syge lærere.

De to sygemeldte lærere har ikke ønsket at udtale sig.

Mette Breinholdt er freelancejournalist