Anmeldelse

Om Dialog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren er teolog, han arbejder i Ægypten - udsendt fra Danmission. Her kan man ikke bare tage for givet, at vores kristne, sekulære opfattelse ses som det indlysende rigtige. En dialog i et religøst - hovedsageligt muslimsk - land er en udfordring, når der skal skabes positive rammer for dialogen mellem "os" og "dem".

Skal læreren i folkeskolen bruge denne bog til noget, så er det som bag­grundsviden til at forstå, at dialog kan være meget forskellig, særligt i en religiøs sammenhæng. Det kan være med til at udvide vores almindelige hverdagsforståelse af "de andre" og kan være et forsøg på at forstå os selv og "de andre" på en dybere og mere nuanceret måde.

Desuden rummer bogen en grundig indføring i islam - blandt andet med afsæt i de personlige erfaringer. Det er en bog, som jeg håber, at rigtig mange vil tage sig god tid til at læse.