Det lykkedes i al ubemærkethed for Alex Ahrendtsen at få overbevist de andre partier om, at sprogprøverne også skulle omfatte 1.-9. klasse.
Det lykkedes i al ubemærkethed for Alex Ahrendtsen at få overbevist de andre partier om, at sprogprøverne også skulle omfatte 1.-9. klasse.

DF stod bag de nye stopprøver i 1.-9. klasse

Det var Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen, der pressede på for, at ghettopakkens omstridte sprogprøver ikke blot indføres i børnehaveklasserne – men også skal omfatte ghetto-skolernes sprogligt svage elever i 1.-9. klasse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er kommet bag på mange, at de omdiskuterede sprogprøver i ghettoområdernes børnehaveklasser rent faktisk også kommer til at omfatte sprogligt svage skoleelever fra 1. til 9. klasse på 39 navngivne ghettoskoler.

De nye obligatoriske sprogprøver for skoleeleverne er blevet vedtaget og er trådt i kraft i al ubemærkethed. Hidtil er det planerne om at trække i forældrenes børnecheck ved ulovligt fravær og sprogprøverne i børnehaveklasserne, der er løbet med al den mediemæssige og politiske opmærksomhed i kølvandet på vedtagelsen af ghettopakken.

Men som folkeskolen.dk kunne løfte sløret for torsdag, skal også sprogligt svage skoleelever 1.-9. klasse bestå de obligatoriske sprogprøver, hvis de modtager undervisning i dansk som andetsprog.

Powered by Labrador CMS