Anmeldelse

Otte dage med Engel

.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Otte dage med Engel" er en psykologisk og fin børnebog om et tavst emne.

Silke på ti år lever i en familie, hvor alle har hemmeligheder for alle. Udadtil en veletableret og velfungerende lægefamilie, hvor en kærlig far har konsultation hjemme, og en velmenende mor serverer te for børnene og deres veninder. Indadtil derimod er hverdagen præget af utryghed, piller og problemfornægtelse.

Silke er på vej til at trække sig ind i sig selv, idet hun isolerer sig fra andre og lever et hemmeligt liv, hvor hun forsvinder, drømmer sig ind i dyr.

Hun gør alt for at flygte fra rollen som fars prinsesse, der kysser blidere end mor.

Klasselæreren opdager, at noget er galt, men kan ikke trænge ind til hende.

Men en dag kommer der en ny pige, Engel, ind i klassen, og hun formår efter stædige forsøg at bryde Silkes isolation. Som den frelsende Engel, hun er, får hun hjulpet Silke med at bede klasselæreren om hjælp, hvorefter hun drager videre mod andre opgaver. Engel samler nemlig på mennesker, og hun prøver at hjælpe de ulykkelige.

Heldigvis er det ikke en børnebog med en happy ending, for det ville være upassende. Silke står over for en masse svære opgaver, som vil komme til at få store konsekvenser for hele hendes familie, men hun har formået at bede om hjælp, og det alene er et stort skridt på vej.

Bogen er en rigtig god oplæsningsbog til børn fra tiårsalderen, og den behandler emnet både rammende og nænsomt.

Gitte Ullstad