Anmeldelse

Avisen

Avisen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den daglige avis fås i dag i mange udgaver, på tryk eller på net, til køb eller gratis. Inddragelsen af avisen som medie og som genre er derfor mere relevant end nogensinde. Intentionen med denne udgivelse er, at eleverne arbejder med elementerne i den moderne avis, og at de forholder sig kritisk til avisens forskellige genrer. Der er således lagt op til, at eleverne bliver aktive, kompetente avislæsere. Målet nås ved hjælp af et undervisningsforløb med relevante, engagerende opgaver, der tager udgangspunkt i konkrete artikler fra dagspressen. Bogen indeholder en grundig behandling af avisen som genre ud fra en debatterende vinkel, og jeg er sikker på, at eleverne efter at have arbejdet med bogens mange udfordrende opgaver vil stå godt rustet som fremtidige kritiske avislæsere.

Fakta:

Titel: Avisen

Forfatter: Hanne Pedersen

Pris: 123,75 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Artiklerne og oplæggene til klassediskussionerne tager udgangspunkt i aktuelle emner, der er udvalgt, så de har interesse for de ældste elever. Bogen vil være et godt udspil til arbejdet med "Avisen i Undervisningens" forløb "Skriv til avisen". Vægten er lagt på den debatterende journalistiske genre. Avisens layout og den netbaserede avis er medtaget, men bogens tyngde er elevernes arbejde med avisens forskellige teksttyper. Herudover indeholder bogen en ordforklaring og et oplæg til et analyseredskab. Der er ingen henvisninger til yderligere litteratur, men det vil være oplagt at inddrage stof fra www.aiu.dk. Forlagets webhenvisning, "Bog + Net", virkede desværre ikke, da jeg afprøvede den.