Anmeldelse

Ord i matematik
Ord i matematik

Ord i matematik

Hjælp til faglig læsning til matematikfaget er velskrevet og appellerer til eleverne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ord i matematik" er en opslagsbog, hvori eleverne kan søge og finde mange og gode forklaringer på matematiske begreber og fagudtryk. Der gives forklaringer på de givne matematiske problemstillinger i den tilladte formelsamling og meget mere. Herunder blandt andet udtryk brugt i forskellige computerprogrammer, store tals skrivemåde, symboler og primtal.   

Fakta:

Titel: Ord i matematik

Forfatter: Mari-Ann Skovlund Jensen, Helle Houlkjær, Lone Skafte Jespersen, Ane Marie Ditlevsen, Lene Odefey

ISBN: 9788702075632

Pris: 167,50 kroner

Sider: 128 sider

Serie: Ord i ...

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Bogen har en god og overskuelig størrelse og indeholder mange velskrevne og gode eksempler. Forklaringerne er skrevet i et letforståeligt sprog, der appellerer til eleverne. Der veksles meget intuitivt mellem fagfaglige udtryk og dagligdags beskrivelser, og det fungerer rigtig godt. Bogen kan bruges både på mellemtrinnet og i udskolingen, hvor mange elever har brug for den ekstra forklaring, der går ud over den gængse formelsamling.

Bogen kan med fordel ligge i tasken på mellemtrinnet og på klassen i udskolingen som opslagsværk. Ideen med at lade eleverne navigere i opslagsbøger allerede tidligt i skolegangen og her i matematikundervisningen er, efter min mening, meget vigtig. Vi oplever som matematiklærere gang på gang elever, der ikke formår at udnytte formelsamlinger og grundbøger fornuftigt under den skriftlige og mundtlige eksamen. "Ord i matematik" er et glimrende værktøj til opslagstræning, faglig forståelse og opnåelse af kontinuitet og sammenhæng i undervisningen.

Jeg vil give "Ord i matematik" mine bedste anbefalinger.

Powered by Labrador CMS