Mette Vedsø har fået Skriverprisen for sine bøger om Kaj.
Mette Vedsø har fået Skriverprisen for sine bøger om Kaj.

Skriverpris til en anderledes dreng og hans forfatter

Skriverprisen på 25.000 kroner blev i dag uddelt på Bogforum. Prisen gik til forfatteren Mette Vedsø for letlæsningbøgerne om den forsigtige Kaj.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En forsigtig dreng, der ikke er så udfarende som sine klassekammerater. Sådan er hovedpersonen i bøgerne om Kaj, der netop har modtaget Skriverprisen på Bogforum. Skriverprisen er ministeriets pris til skøn- eller faglitterære forfattere, der skriver læservenligt. Årets øvrige nominerede var billednovellen "Hader, hader ikke" af Glenn Ringtved og Otto Dickmeiss og "De hemmelige youtubere" af Maria Rørbæk

Mette Vedsøs bøger om Kaj er en del af Gyldendals Læs løs-serie. Kaj-serien har et lixtal på 9-10, og den kan læses fra 1.- 3. klassetrin. Bøgerne er illustreret af Jørn Willumsen.

Begrundelsen for at de lige netop var Kaj-bøgerne, der skulle er vinde, er ifølge Skriverprisudvalget blandt andet at serien til fulde lever op til bedømmelseskriterierne.

"Og så er den oven i købet med til at bryde det kønsstereotype billede af, hvordan en dreng er og skal være", siger udvalget i begrundelsen og fortsætter:

"Mette Vedsø har skrevet tre fantastiske letlæste bøger med høj litterær kvalitet. Bøgerne handler om drengen Kaj, der ikke er så udfarende som sine klassekammerater, men mere forsigtig. Med historierne om Kaj formår Mette Vedsø på eminent vis at fortælle en masse om at være menneske. Alle kan sætte sig i Kajs sted, og forhåbentlig kan bøgerne være med til at sikre, at læserne beholder deres læselyst under læsetræningen".

Mette Vedsø er kendt for at skrive socialrealistisk børne- og ungdomslitteratur, hvor hun tager alvorlige emner op. Skilsmisse, død og vold er således blandt de emner, hun har skrevet om, men hun tilstræber at bøgerne ikke kun er triste, for de indeholder håb, humor og varme. Hun har tidligere modtaget Kulturministeriets Forfatterpris for Børne- og Ungdomsbøger og Nordisk Råds Barne- og ungdomslitteraturpris.

Powered by Labrador CMS