Jacob Mark er bekymret for, "at de her mange gode intentioner vil drukne i vetoret i forligskredsen"

Publiceret Senest opdateret

SF's undervisningsordfører Jacob Mark har i meget klare vendinger rost mange af elementerne i regeringens skoleudspil.

Men han er spændt på, om intentionerne får lov til at blive til virkelighed, efter de har været forbi partierne i forligskredsen. Det siger han til Berlingske. 

Ifølge SF-ordføreren er der i forligskredsen "en slem tendens til, at partier vetoer, hver gang der skal laves ændringer, som hele skolesektoren ellers er enige om. Derfor er jeg stadig bekymret for, at de her mange gode intentioner vil drukne i vetoret i forligskredsen", siger han. 

SF er selv længere en del af forligskredsen, efter man efter folketingsvalget røg ud af forligskredsen. Det betyder, at SF ikke per automatik kan forvente at blive inviteret med til regeringens skoleforhandlinger. 

"Jeg er jo ærgerlig over det, fordi jeg og SF kender skoleområdet ud og ind. Men jeg har da ikke givet op på, at vi skal have indflydelse på den folkeskoleaftale. Jeg vil meget gerne gøre det klart, at vi står til rådighed for at lave brede aftaler om folkeskolen", siger Jacob Mark til Berlingske.  

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet forventes de politiske forhandlinger først at gå i gang "i begyndelsen af 2024".

b.dk:  Skolepolitik er hjerteblod for SF, men en udmelding før folketingsvalget betyder, at de ikke længere sidder med om bordet: »Det er da pisseirriterende«