Mistrivsel

København udvider indsats til børn i mistrivsel

Publiceret

I de seneste tre år har et nyt program målrettet børn og unge med psykisk mistrivsel blevet tilbudt til børn i to københavnske bydele. 

Ifølge Københavns Kommune har programmet været en så stor succes, at indsatsen nu bliver udvidet til at dække hele kommunen, så op mod 100 unge om året kan blive tilbudt forløbet.

Programmet hedder ”Mind My Mind” og er udviklet af Psykiatrifonden. Det er målrettet til børn og unge i alderen fra 6 til 16 år, der oplever psykisk mistrivsel. Forløbene består af ni til 13 sessioner over en periode på 18 uger.

For tre år siden fik Københavns Kommune satspuljemidler til at prøve programmet af i en afgrænset del af byen.

I Brønshøj og Vanløse blev PPR-psykologer efteruddannet i Mind My Mind. I løbet af efteråret er flere af kommunens psykologer blevet uddannet, så de er i stand til at lave Mind My Mind-forløb i resten af byen.

"Det er vigtigt, at børn og unge hurtigt og nemt kan få adgang til den hjælp, de har behov for. Mind My Mind er et forløb med dokumenteret effekt, der allerede har gjort stor gavn i Brønshøj-Vanløse. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan udvide tilbuddet, så endnu flere kan få hjælp, inden deres udfordringer vokser sig større", siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) i en pressemeddelelse.

Som en del af tiårsplanen for psykiatrien, der er vedtaget på Christiansborg, bliver Mind My Mind på sigt et tilbud til børn med psykisk mistrivsel i alle landets kommuner.

via.ritzau.dk: Københavns Kommune udvider indsatsen for at komme psykisk mistrivsel til livs