Nye bøger brændes på grund af besparelser

Splinternye bøger, film og spil er blandt de materialer, CFU Sjælland har sendt på forbrændingen som følge af, at afdelingerne i Slagelse og Roskilde nedlægges. CFU har ikke plads til materialerne, når centret samles i Vordingborg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er materialer fra den såkaldte informationssamling, der er gået op i røg. Lærere har brugt samlingen til at se materialer an, inden de eventuelt har bestilt dem hjem fra udlånssamlingen.

"Mens vi køber materialerne til udlånssamlingen, så stiller forlagene dem til rådighed for vores informationssamling, så lærerne kan få råd og vejledning i at bruge dem. Betingelsen er, at vi skal destruere materialerne, når vi ikke længere skal bruge dem i informationssamlingen. Vi må for eksempel ikke bare give dem til en skole", fortæller lederen af CFU Sjælland, Thomas Jensen. 

Det gør ondt at brænde materialer

Til årsskiftet nedlægger CFU Sjælland sine samlinger i Slagelse og Roskilde og samler dem i Vordingborg. Det sker som følge af, at den forrige regeringen besluttede at spare 80 millioner kroner på landets centre for undervisningsmidler. Det svarer til en tredjedel af det samlede budget.

"Det gør altid ondt, når man bliver nødt til at destruere materialer, men dels har vi nogle af tingene i Vordingborg i forvejen, dels har vi ikke plads til at indlemme alle materialer fra Slagelse og Roskilde", siger Thomas Jensen og understreger, at nogle af de destruerede materialer var op til ti år gamle.

"Vi beholder det, som hyppigst lånes ud, og selvfølgelig også de nyeste ting, som vi ikke allerede har i Vordingborg, så det kommer ikke til at betyde ikke noget for lærerne, at vi har ryddet op. Vi har stadig en intakt informationssamling", siger Thomas Jensen. 

CFU vil ud på skolerne

Det nye er, at de sjællandske lærere fremover skal til Vordingborg for at besøge samlingen.

"Vi ligger ikke længere i lærernes baghave, så vores udfordring er at finde ud af, hvordan vi kan komme ud på skolerne og hjælpe lærerne dér på en god og konstruktiv måde", siger Thomas Jensen.

 

CFU'erne slipper ikke for at spænde livremmen ind