Lennart Svensson er formand for CFUerne, der på to år skal spare 140 millioner kroner, i fremtiden skal skal lærernes muligheder for søgning gøres bedre.

"Mit CFU" skal give lærerne overblik over digitale læremidler

Det skal være lettere for lærerne at finde det, der er brug for. Derfor vil Center for Undervisningsmidler(CFU) og forlagene skabe bedre søgemuligheder for lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan får jeg overblik over og adgang til markedets digitale læremidler?

Det spørgsmål forsøger landets Centre for Undervisningsmidler (CFU) og undervisningsforlagene at skabe lettere svar på. Deres løsning på problemet har arbejdstitlen "Mit CFU", og det skal være en udbytning af det eksisterende søgnings- og bestillingssystem.

"På CFU fornemmer vi tydeligt en stor interesse, men også en vis usikkerhed, fra lærerne i forhold til digitale læremidler. Der er derfor behov for bedre information, overblik og tilgang til de digitale læremidler", siger centerchef i VIA Center for Undervisningsmidler og formand for Centrene for Undervisningsmidler Danmark Lennart Svensson i en pressemeddelelse.

CFU'erne skal spare 60 millioner kroner i år og yderligere 80 millioner kroner næste år. Derfor har de skåret markant på arbejdsstyrken, hvilket giver behov for mere selvbetjening for lærerne.

Endnu mere selvbetjening for lærerne på CFU

En neutral kanal Udover CFU er Forlæggerforeningens Sektion for undervisningsforlag og Brancheforeningen for Undervisningsmidler med i ordningen. De første resultater forventes klar til sommerferien.

"Fra forlagenes side er vi interesserede i, at vores læremidler formidles gennem en neutral og objektiv kanal som CFU, som ikke har indtjeningsmæssige interesser i formidlingen. Derved gives skoler, kommuner og lærere de bedste muligheder for at træffe kvalificerede valg af hvilke læremidler, de ønsker at anvende i undervisningen", siger forlagsdirektør og formand for Sektionen for undervisningsforlag i Forlæggerforeningen Ebbe Dam Nielsen.

Powered by Labrador CMS