CFU Sjælland kan blive boykottet af forlag

Brancheforeningen for Undervisningsmidler med at afbryde samarbejdet med det sjællandske Center For Undervisningsmidler (CFU), som i går blev anklaget for at plagiere læringsmaterialet Djeeo Education og sælge det under navnet Xplore2learn. Samtidig anklager Geografforlaget CFU Sjælland for navnetyveri.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Brancheforeningen for Undervisningsmidler truer med at afbryde samarbejdet med CFU Sjælland, hvis ikke institutionen trækker produktet Xplore2learn af markedet. Konsekvensen kan blive, at skoler i CFU Sjællands område ikke får samme muligheder som skoler i resten af landet, når det gælder lån af læremidler. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

CFU Sjælland og Brancheforeningen for Undervisningsmaterialer har en såkaldt infomationsaftale, der er forudsætningen for at CFU'en kan have materialer fra forlagene i branceforeningen i sin samling. Informationsaftalen betyder at CFU'en for tilsendt alle undervisningsmaterialer, der udgives, uden at skulle betale. Aftalen skal fornys i løbet af januar, og hvis det ikke kan lade sig gøre, kan det betyde af CFU Sjællands samling bliver af ringere kvalitet en landets øvrige CFU'er.

"Før CFU Sjælland tager produktet (Xplore2learn) af markedet, så får de ikke en ny informationsaftale. Samtidig vil vi stille krav til, at de tager alle nuværende produkter ned af hylderne" udtaler formand for Brancheforeningen for Undervisningsmindler, Niels Askær, til Børsen i dag.

CFU Sjælland har ikke ønsket at kommentere, da det ifølge instutitionen lyder som et forsøg på at presse CFU'en op til den nye forhandling.

CFU Sjælland beskyldt for plagiat

Beskyldt for navnetyveri

Og problemerne for CFU Sjælland stopper ikke dér. Geografforlaget har siden 2010 udgivet lærebogssystemer til blandt andet matematik, biologi og natur/teknik under navnet Xplore. Forlaget har fået navnet varemærkebeskyttet og har fået stoppet flere produkter, der hedder noget med Xplore, fortæller direktør i Geografforlaget Tove From Jørgensen til Børsen. Hun understreger også at forlaget har brugt flere hundredetusinde kroner på at markedsføre navnet Xplore.

CFU Sjælland har ikke kommenteret anklagen, men henviser til et notat som et advokatfirma har lavet, inden Xplore2learn blev taget i brug i efteråret 2014. Advokatfirmaet havde henvendt sig til Patent- og Varemærkestyrelsen, som vurderede at brugen af navnet var i orden. 

Læs mere

Børsen (kræver abonnement)