Nye partnere

Gedved, Kolding og Jelling danner CVU

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jelling Statsseminarium har besluttet at droppe samarbejdet med Haderslev Statsseminarium om at danne et Center for Videregående Uddannelser (CVU), der også skulle omfatte Design Seminariet i Højer og sygeplejeskolen i Sønderborg. I stedet vælger Jelling Statsseminarium, Gedved Statsseminarium og Kolding Pædagogseminarium at søge undervisningsministeren om at måtte samarbejde ud fra 'interessentskabsmodellen' eller eventuelt at lade Jelling udgøre et 'Kerne-CVU'. Det kan seminariet gøre, fordi det i forvejen har både lærer- og pædagoguddannelse. Desuden vil seminariet indgå i et forpligtende økonomisk og juridisk samarbejde med seminarierne i Kolding og Gedved og lave en aftale med Syddansk Universitet om efteruddannelsesforløb og diplomuddannelsen. Desuden er der planer om at integrere sygeplejeskolen i Vejle Amt i projektet.

Det understreges i en pressemeddelelse, at de involverede institutioner fortsat anses for selvstændige og ligestillede institutioner.

Rektor for Jelling Statsseminarium, Ole Breinholdt, siger, at han hele tiden har været optaget af at danne et CVU med forskellige partnere, og da Jelling, Gedved og Kolding kunne blive enige om en fælles model, arbejder de videre med den. Da lovforslaget åbner mulighed for et løsere samarbejde, er det modellen, der arbejdes efter, da de ikke ønsker en egentlig fusion.

'Men nu afventer vi, at loven bliver vedtaget', siger han og understreger, at der ikke er smækket med døren i forhold til Haderslev.

'Vi kunne bare ikke blive enige', siger han.

Rektor Søren Vang Rasmussen, Haderslev Statsseminarium, understreger, at han ikke er overrasket over, at Jelling nu satser på andre samarbejdspartnere.

'Vi havde besluttet at indstille forhandlingerne indtil videre, men jeg var selvfølgelig overrasket over at blive informeret via en pressemeddelelse over Jellings nye planer', siger han.

Søren Vang Rasmussen tilføjer, at samarbejdet mellem de andre sønderjyske uddannelsesinstitutioner fortsætter uforandret.ipe