Matematikvejleder og CFU-konsulent Hanne Due Bak præsenterer nogle af sine undervisningsmaterialer på Markedspladsen på Matematikvejlederkonferencen

Find koden og kom i gang med problemløsning

Matematik til at løse gåder og bryde ud af escaperooms er et af matematikvejleder Hanne Due Baks varemærker. Hun udarbejder en masse undervisningsmateriale og deler det gerne - fx på Markedspladsen på matematikvejledernes konference.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hanne Due Bak er matematikvejleder på Skolegades Skole i Brønderslev og pædagogisk konsulent på CFU, og så nyder hun at nørde igennem og skabe undervisningsmateriale til indskoling og mellemtrin. Hun har lagt en masse ud på sin hjemmeside og på siden www.breakoutbox.dk

"Det er sjovest, når opgaverne er pakket ind i en historie. Det kan være, at jeg fortæller eleverne, at opskriften på pizzasnegle er væk, så den skal findes, før de kan bage dem med madkundskabslæreren. Eleverne er med på legen, selv om nogle finder ud af, at opskriften jo bare kunne printes igen", fortæller hun. Eleverne kan godt lide, at der er lidt drama, når de skal løse matematikopgaver.

Eleverne tegner regnehistorier og finder matematik-ord

Omkring hende ligger hjemmelavede puslespil og en kuffert med mange hængelåse, som eleverne skal løse gåder for at finde koderne til. Hun omgiver sig med ledetråde, en kodebog, der kan bruges til mange forskellige opgaver, farvede symboler og ikke mindst en UV-lygte, der kan gøre det hele mere spændende.

Matematiske udfordringer fra Cambridge til lærere og elever

"Nu er det jo ikke hver eneste lektion, eleverne skal arbejde med koder og bryde kufferter op, men bare en gang imellem kan det være godt og give en anden måde at arbejde på", siger Hanne Due Bak.

Bliv inspireret eller snup en opgave fra hjemmesiden www.hanneduebak.dk