Anmeldelse

Hva' har du gang i?

Konfliktmægling for 12-15 årige

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet omfatter: Rapport fra projektet "Konfliktmægling for 12-15 årige", evalueringsrapport over projektet plus nogle oversigtskort med cases og ideer.

Otte kommuner har i to år med forskellig grad af succes afprøvet konfliktmægling mellem unge 12-15-årige. En uddannet voksen mægler på et møde mellem en sags parter og får dem gelejdet hen til at aftale indbyrdes ikke at slås eller intrigere mere. Udfaldet er helt afhængig af, at de voksne mæglere har brugt meget tid på formøder med de unge og deres forældre, så de unge er klar til at tage ansvar for forløbet, når mæglingsmødet starter.

Rapporten og evalueringen beskriver teorierne og de mange diskussioner, mæglerne har, for eksempel at neutral mægling ikke kan bruges i sager om mobning, for der skal den voksne ikke være neutral, men vise, at hun er på ofrets side.

Konfliktmægling kan bruges, men kun hvis kommunerne er villige til at bruge penge på uddannelse af mæglerne. Se mere herom på www.hvahardugangi.dk