Anmeldelse

Sommer, sol & strandmad

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren til denne bog lover "inspiration til kulinariske oplevelser, naturoplevelser og sommerlige forlystelser" og ". vejen til varigt vægttab". Alt sammen med fornuften i rygsækken. Bogen henvender sig til "unge såvel som ældre, singler såvel som familier med og uden børn".

Fakta:

Titel: Sommer, sol & strandmad

Forfatter: Lise Brinkman Madsen

Pris: 219 kroner

Sider: 148 sider

Type: Bog

Forlag: Lise Brinkman Madsen

Bogen indeholder opskrifter, tips og tricks, faktabokse og afsnit om ernæringslære, køkkenhygiejne og fysisk aktivitet.

Alle opskrifter er energiberegnede, og fokus er på mad med lavt fedtindhold. Den slags mad skal sælges via gode billeder og inspirerende opskrifter, og her kommer bogen til kort. Opskrifterne er uinspirerende og "gammeldags" og madbillederne uprofessionelle, uskarpe og i mange tilfælde ikke særlig appetitvækkende.

Eksempelvis gives der opskrifter på humus, tzatziki, guacamole, tunmousse - retter, som havde deres højdepunkt i 80'erne. Andre retter, som rødkålsråkost med porrer og jordskokker og grønsagstærte med rodfrugter, er typiske vinterretter og hører ikke hjemme i en bog om sommer, sol og strandmad. Mange af salatopskrifterne er på samme måde hverken nytænkende eller kulinariske, som broccolisalat med ingredienserne: rå broccoli, æbler og rødløg. Ingen dressing eller krydring.

Så er der måske lidt mere at hente i afsnittene om lege, ernæring og hygiejne, selv om der ikke står væsentligt andet eller mere, end hvad man finder i de gratis pjecer fra Sundheds- og Fødevarestyrelsen.

Bogen er én af de mange bøger, der for tiden popper op skrevet af forfattere, der selv har været overvægtige, og som har et ønske om at dele deres erfaringer med andre.

Som sådan skal den nok have et publikum, men den indfrier ikke sit løfte fra indledningen, ligesom det også er svært at se, at den "... sprudler af sommer, sol og romantik" og ". oser af natur, familieidyl og sommeroplevelser".