Anmeldelse

Tre er en for mange

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rigtig fin bog for de små, der tager emner som venskab, hjælpsomhed, mobning/drilleri og sandhed/løgn op til grundig gennemgang og overvejelse. Der er i alt 16 gode noveller, som kan anvendes både til danskundervisning og til kriminalpræventiv undervisning i de yngste klasser. Nogle af teksterne er til oplæsning, andre til selvlæsning.

Fakta:

Titel: Tre er en for mange

Forfatter: Kirsten Mølvang, Per Straarup Søndergaard

Pris: 169 kroner

Sider: 126 sider

Type: Bog

Forlag: Kroghs Forlag

Bogen sætter fokus på de sociale spilleregler, der er nødvendige, for at en klasse kan fungere. Den er tilrettelagt, så sproget og indholdet passer til børn i indskolingsklasserne. Det er vigtigt for bogens forfattere at understrege, at det er en livsnødvendighed at have venner og at være en del af et fælles­skab. Begge dele har en værdi i sig selv, men er samtidig i kriminalpræventiv henseende den bedste medicin.

I forlængelse af hver tekst er der arbejdsspørgsmål både til diskussion i klassen og til skriftlig besvarelse. Teksterne har et omfang, der med opgavebesvarelse vil kræve en til to lektioners arbejde. Ud over at indgå i undervisningen vil teksterne kunne anvendes som oplæg på forældremøder.

Det er rigtig fint, at der nu er kommet sådan en bog, og jeg vil ønske, at den må blive flittigt brugt rundt om på landets skoler. For her sættes der fokus på vigtigheden af, at alle børn hjælper hinanden, og at de små elever har større venner fra de ældre klassetrin til at hjælpe sig på gled i de mange sociale rum, som skolelivet udgør.