'Skolens opgave skal uddanne og danne til livsduelighed - ligesom før verdensmålene blev vedtaget - og om et årti', siger direktør for Life Fonden Christine Antorini.
"Skolens opgave skal uddanne og danne til livsduelighed - ligesom før verdensmålene blev vedtaget - og om et årti", siger direktør for Life Fonden Christine Antorini.

Antorini: Verdensmål giver eksperimenterende undervisning

Direktør i Life Fonden, tidligere undervisningsminister skriver i et indlæg på Altinget.dk, at verdensmålene giver eksperimenterende undervisning. Det er svar til næstformand i DLF, der tidligere skrev, at undervisning skal være formålsstyret ikke verdensmålsstyret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Christine Antorini skriver i sit debatindlæg, at næstformand Dorte Lange har en "vigtig pointe. Særligt i en tid, hvor eksempelvis klima- og miljøsagen er blevet langt de flestes sag, og det er fristende at gøre 'det grønne' til omdrejningspunkt for alt - også i undervisningen".

"Der arbejdes seriøst med at oversætte verdensmålene til konkrete bæredygtighedsinitiativer, så der også kan dokumenteres fremskridt og ikke bare fine fraser. Denne kraftfulde og globale bevægelse håber jeg tager til i styrke. Konkret, dokumenterbart, engagementdrevet og samskabende - også ind i uddannelserne. Men det er ikke det samme som, at undervisningen skal være verdensmålsstyret", skriver Christine Antorini.

I sit tidligere indlæg understregede næstformand Dorte Lange, at verdensmålene er vigtige, men at de ikke skal være styrende for undervisningen i folkeskolen.

Hun skriver, at lærerne er i gang: "Vi skal for eksempel diskutere, hvad vi forstår ved, at skolen skal give eleverne "forståelse for andre lande og kulturer", og hvordan vi bidrager til "deres forståelse for menneskets samspil med naturen", som der står i folkeskolelovens formålsparagraf".

Christine Antorini fremhæver i sit debatindlæg, at det vil være skolens opgave at uddanne og danne til livsduelighed - ligesom det var, før verdensmålene blev vedtaget, og som det vil være om et årti, hvor samfundsdagsordenen måske har ændret sig.

Og så skriver hun, at verdensmål lyder godt og bliver skrevet ind mange steder - "men bliver der reelt arbejdet med den brede bæredygtigheds- og demokrativinkel bag", spørger hun.

Læs mere

Læs debatindlæg i Altinget

Læs Dorte Langes tidligere indlæg

Powered by Labrador CMS