Elever i flere syddanske byer får mulighed for undervisning på forskningsskibet Aurora de næste tre uger

Elever undervises på skib om havmiljøet i Lillebælt

Hvad kan vi gøre for havmiljøet i Lillebælt? Det er spørgsmålet, når forskningsskibet Aurora de næste tre uger besøger syddanske havnebyer. Skoleelever undervises på skibet og lokale politikere inviteres til åbent skib om bæltets problemer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag den 26. oktober ligger Aarhus Universitets forskningsskib Aurora ved Honnørkajen i Vejle, hvor elever får undervisning på skibet og på kajen om havmiljøet i Lillebælt.

Bæltet har en høj belastning med næringsstoffer kombineret med et intenst trawlfiskeri, og det giver jævnlige iltsvind, dårlige bundforhold og påvirker både planter og dyr.

Om aftenen inviteres byrådet og naturudvalget til åbent skib og diskussion om havmiljøet.

Onsdag den 27. oktober mellem klokken 14 og 16 er der åbent for alle, der vil røre en krabbe, se et bundskrab og tale om havmiljøet i Vejle Fjord. Forskellige forskere vil fortælle om havmiljøet.

Fra Vejle går turen til Fredericia den 29. oktober med samme aktiviteter til og med 1. november, og 2. november anløber skibet Middelfart. 5.-8. november er Aurora i Kolding og fra 10. november besøger Aurora Sønderborg.

Eleverne skal selv have fingrene i mudderet

Det er projektet "Hovedet i Havet" fra Aarhus Universitet, der står for rundturen frem til 13. november. Skoleeleverne bliver inviteret til at komme med deres ideer til at forbedre havmiljøet og deres forslag bliver præsenteret ved en konference i Sønderborg multikulturhus den 13. november.

Forskningsskibet står også bag en række undervisningsforløb om alger, dyrkning af tang, iltsvind, drikkevand og havets energiformer. Flere forløb har små undervisningsvideoer til.

Læs mere

læs om togtet her

se undervisningsforløb her

Powered by Labrador CMS