Anmeldelse

Krokodiller / Bier / Stjerner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Første Fakta", Gyldendals letlæselige fagbøger til indskolingen, kommer her med tre nye titler til de helt nye læsere. Og ligesom Dansklærerforeningens små uindbundne frilæsningsbøger i serien "Tur i naturen" er det guf for nye læsere, der gerne vil have viden om verden.

Fakta:

Titel: Krokodiller

Forfatter: Bent Faurby

Pris: 73,75 kroner

Sider: 16 sider

Serie: Første Fakta

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Titel: Bier

Forfatter: Peter Bering, Birgitte Bering

Pris: 73,75 kroner

Sider: 16 sider

Serie: Første Fakta

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Titel: Stjerner

Forfatter: Troels Gollander

Pris: 73,75 kroner

Sider: 16 sider

Serie: Første Fakta

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

De tre titler kan bruges både til frilæsning og til undervisning i faglig læsning i dansk. Og som fagbøger i natur/teknik-undervisningen. Gerne sammen med "De små fagbøger".

De tre titler er af høj kvalitet i både indhold, form, tekst og illustrationer. Det er eminent god formidling.

Her kan man lære, at bien kan flyve lige så hurtigt, som vi kan cykle. Tænk at kunne følges med en bi på vej i skole om morgenen. Man kan lære, at krokodillen ikke kan tygge sin mad og derfor må sluge den i store bidder. Så skulle uheldet være ude, er det nok bedre at blive ædt hurtigt af en haj og ikke at skulle vente på at blive opløst af mavesyre. Og man kan lære, at et stjerneskud bare er en lille sten fra rummet, der lyser af varme, når den rammer luften rundt om jorden. Det er smukt - at en sten kan lyse af varme.