Rosa Lund fra Enhedslisten har tidligere forsøgt at få Christine Antorini til at forholde sig til Erik Scmidt-sagen, nu vil hun have kortlagt ytringsfriheden.
Rosa Lund fra Enhedslisten har tidligere forsøgt at få Christine Antorini til at forholde sig til Erik Scmidt-sagen, nu vil hun have kortlagt ytringsfriheden.

Enhedslisten vil have undersøgt lærernes ytringsfrihed

Undervisningsminister Christine Antorini opfordres til at undersøge de offentligt ansattes ytringsfrihed. Folkeskolereformen og de nye arbejdstidsregler kræver sikring af lærernes ytringsfrihed, siger Enhedslistens Rosa Lund.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvordan vil ministeren sikre lærernes ytringsfrihed, når over halvdelen af lærerne i Odense Kommune oplever, jf. artiklen »Kommune og lærerkreds i fælles front for ytringsfriheden« fra Folkeskolen.dk den 8. august 2014, at kommunen forsøger at begrænse medarbejdernes offentlige ytringer?", spørger Enhedslistens undervisningsordfører Rosa Lund

"Det er vigtigt, at offentligt ansatte har ytringsfrihed. Især for folkeskolelærere. Jeg tror, at vi får en bedre folkeskole, hvis dem, der arbejder i folkeskolen, ikke er bange for at sige, hvad de mener, og de skal ikke være bange for deres ledelse", forklarer Rosa Lund til folkeskolen.dk.

Læs mere

§20-spørgsmål S 1773 Om undersøgelse af lærernes og andre offentligtansattes oplevelse af ytringsfriheden på FT.dk

§ 20-spørgsmål S 1772 Om lærernes ytringsfrihed. 

Powered by Labrador CMS