Anmeldelse
Gode læringsmiljøer for børn
Gode læringsmiljøer for børn
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Denne bog er nok bogen med det mest kedelige layout, jeg har haft i hånden i dette århundrede.
Fakta:
Titel: Gode læringsmiljøer for børn
Forfatter: Grethe Kragh-Müller, Frans Ørsted Andersen, Louise Veje Hvitved
ISBN: 9788741252988
Pris: 298 kroner
Sider: 300 sider
Type: Bog
Forlag: Hans Reitzels Forlag
Når man åbner en bog om gode læringsmiljøer for børn, er det vel ikke helt ved siden af også at forvente at få "syn for sagen" med inspirerende billeder af helheder og detaljer fra de spændende miljøer, som flere af artiklerne omhandler. Billeder, der visuelt kan supplere teksten og få fantasien i gang i forhold til selv at udvikle de læringsmiljøer, man færdes i. Men det sker ikke her. De få og små sort-hvide illustrationer virker tilfældigt udvalgte og tilfældigt placeret i teksten. Det er synd for forfatterne, at forlaget ikke har satset mere her.
I det hele taget får man en fornemmelse af genbrug ved læsning af bogen, også selv om en del af artiklerne faktisk omhandler nye forskningsprojekter på området. Men bogen er gedigen og velfunderet teoretisk. Og har man ikke løbende fulgt udviklingen på området i de seneste årtier, kan bogen være et godt sted at starte.
Første halvdel er beskrivelser af gode læringsmiljøer i børnehavehaven med udgangspunkt i den lærende leg og Reggio Emilia. Den viden er altid god at tage afsæt i - også for skolen. Anden halvdel omhandler læringsmiljøet i skolen. Både med konkrete bud på komponenterne til et godt læringsmiljø og en guide til implementering af mulige forandringer. Sidste kapitel er Hans Henrik Knoops lettere omskrevne artikel fra Folkeskolens 125-jubilæumsnummer om Knoops visioner for skolens fremtidige læringsmiljø (skolen a la 2025).
Alt i alt ikke meget nyt i denne bog, men en sober opsamling af viden og erfaringer.