"Når dagen i dag er omme, ved vi om vi kan lande en aftale", siger Anders Bondo.

OK18: Nu går vi ind i det afgørende døgn

I dette døgn bliver det efter alt at dømme knald eller fald for de kommunale overenskomstforhandlinger. "Deadline er den 28., og derfor må dagen i dag blive den dag, hvor vi finder ud af, om der kan laves en aftale", siger Anders Bondo i en video til medlemmerne.

Publiceret Senest opdateret

DET FORHANDLER DE OM

Danmarks Lærerforening vedtog overenskomstkrav på kongressen ioktober 2017. På arbejdstidsområdet lød kravet:

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte etprofessionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op tilkravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen.Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarerøvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked." Dertilkommer en række løn- og tryghedskrav:

DLF har vedtaget overenskomstkrav - se dem her

Siden er kravene indgået i de samlede generelle krav fra dekommunalt ansattes Forhandlingsfællesskab til KL - hent dem her 

og i Lærernes Centralorganisations specielle krav påunderviserområdet - hent dem her 

Fra arbejdsgiverside har KL rejst  krav på det generelleområde - hent dem her

og på lærerområdet - hent dem her

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Parterne kom ifølge Anders Bondo ikke hinanden væsentligt nærmere i løbet af syv timers eftermiddags- og aftenmøde i KL-Huset i går søndag, og han regner altså med at de mødes igen senere i dag til det afgørende møde.

Lærernes arbejdstidsforhandlinger er - ligesom ved de statslige forhandinger, der brød sammen i fredags - en af de afgørende knaster.

"Det er stadig i fokus for alle organistionerne på det kommunale område, ligesom det har været for organisationerne på det statslige område. Vi har et krav om, at der skal være reelle forhandlinger om en arbejdstidsaftale for underviserne både på det kommunale område og på det statslige område, og det krav står vi fast ved", siger han og fortæller, at Lærernes Centralorgansation har sendt endnu et udspil til en arbejdstidsaftale til KL's forhandlere.

"Når dagen i dag er omme, ved vi om vi kan lande en aftale", slutter Anders Bondo og opfordrer Lærerforeningens medlemmer til at krydse fingre.

Følg med på folkeskolen.dk/OK18


Powered by Labrador CMS