Mette Touborg vil reflektere sammen med sine SF-fæller i KL's bestyrelse, men hun vil ikke undsige en linje, de har været med til at lægge

SF-næstformand tager afstand fra KL-retorik

Næstformand i SF og bestyrelsesmedlem i KL Mette Touborg tager afstand fra KL-formand Erik Nielsens tale om lærerne på KL's topmøde, men vil ikke bakke ud og løbe fra bestyrelsens beslutninger i konflikten med folkeskolelærerne. Det skriver hun i et Facebook-debatforum.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg kan godt både høre og forstå, I er frustrerede og utilfredse. Der er ingen tvivl om, at forløbet ikke tilfredsstiller alle - langt fra. Der er heller ingen tvivl om, at det, der kommunikeres, heller ikke indfrier alles ønsker - langt fra", skriver hun på SF-debatforummet Fri Debat. "Hvordan er vi så nået her til...ja, det må jeg jo reflektere grundigt over og tale om med Poul Overlund, der sidder i løn og personaleudvalget, samt Jane og Kirstine, som jeg sidder i bestyrelsen med. Det er vores ansvar - ingen tvivl om det". Hun kritiserer Henrik Herløv Lunds indlæg på folkeskolen.dk, hvor han anklager SF for dobbeltspil, når folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge har sagt, at partiet ikke vil ophøje KL's udspil til lov, samtidig med at partiets næstformand har været med til at vedtage lockouten.

Debat: SF-top indrømmer at stå bag KL's konfrontationskurs mod lærerne

"Jeg synes ærligt talt, det er tyndt, og at han har begået en artikel, som forsøger at være mere 'breaking', end der er grundlag for. At puste yderligere til ulmende SF-gløder ligner i sig selv et mål", skriver hun.

Mette Touborg vil ikke gå ud og kritisere KL's linje, når hun selv og hendes to partifæller i KL's bestyrelse ikke har stemt imod den: "Det finder jeg useriøst. Det kan I være enige i eller ej. Men det kan kun være op til mig".

"Når jeg ikke vil undsige linjen, er det først og fremmest, fordi vi, set fra min stol, er meget langt forbi the point of no return. Vi kan diskutere, hvordan og hvorfor det skete, og om vi i KL har gjort det rigtige, det er helt reelt. Også ift repræsentantskabets drøftelser. Men at bakke på et sent tidspunkt i KL-bestyrelsen det gør jeg ikke, med mindre linjen ændres betydeligt, og det mener jeg ikke den er. Igen kan det være et forkert valg fra begyndelsen, det anerkender jeg", skriver hun og understreger, at hun ikke har noget kendskab til en aftale mellem KL og regeringen om en bestemt løsning på konflikten med folkeskolelærerne.

"Det ville også være ubeskriveligt absurd og uhørt", skriver Mette Touborg, der er borgmester i Lejre på Sjælland. 

Læs mere

Fri debat - SF-debatforum på Facebook