Linda Kolling Pedersen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Linda Kolling Pedersen, 34 år. Er lærer på Veng Fællesskole ved Skanderborg og pædagogisk konsulent på Center for Undervisningsmidler, VIA University College.

Uddannelse:

Lærer fra Silkeborg Seminarium i 1997 med linjefag i dansk og billedkunst. Diplomuddannelse i specialpædagogik i 2007.

Arbejdsplads:

Veng Fællesskole har aldersintegreret undervisning, og Linda Kolling Pedersen underviser 6.-7. klasse i dansk. Specialundervisning er også altid på skemaet. Hun har 51 procent af sin arbejdstid på skolen og er konsulent resten af tiden. Her rådgiver hun speciallærere om undervisningsmaterialer og arrangerer kurser. Ofte underviser hun selv. Fik konsulentjobbet tilbudt for to år siden og kunne ikke sige nej. Nu er hun ved at være nede på den formelle fifty-fifty-fordeling, men det første år lød den snarere på 75/75.

Familie:

Bor i rækkehus med kæresten Dennis, der arbejder med software i Vestas. Den ti måneder gamle borderterrier Liaper indgår også i familien.

Mit arbejde lige nu:

Jeg arbejder intenst på at få it og kroppen til at spille sammen for at styrke de svage elevers læring. Vi får snart monteret et interaktivt gulv på skolen. Jeg giver dem også GPS-opgaver, så de kan komme ud at røre sig. Jeg har tid til at udvikle den slags materialer i kraft af mit job som konsulent.

Mit arbejde om fem år:

Jeg underviser helt sikkert, for jeg er god til det og kan lide det. Jeg er ikke god til at lægge planer, så jeg ser, hvad der dumper ind.

Efteruddannelse:

I december var jeg på firedageskursus i Cooperative Learning. Jeg deltager tit i endagskurser for at holde mig opdateret som konsulent. Forrige uge lærte jeg om specialundervisning i matematik.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Jeg lytter til danske Volbeat, fordi det er gedigen rock med god energi. Jeg måtte i pulterrummet for at finde cd'erne. Al vores musik ligger på en server.

2. Jeg lytter til bøger i rå mængder. Jeg kan nå 20 kapitler, hvis jeg skal til Skive. Jeg er altædende og har også altid gang i en papirbog.

3. Jeg er på landsholdet i kin-ball. Det er primært en skoleidræt, og vi låner bolde ud. Man kan godt lege med den store bold alene, men det bliver først sjovt, når man er et hold. Sådan har jeg det også med arbejde. Uden kolleger er det ikke sjovt.

4. Jeg underviser i jagttegn og går på jagt. Jeg vil hellere slå et stykke vildt ihjel, som har haft et godt liv, end sætte tænderne i en kylling, der aldrig har fået frisk luft.

5. Jeg kan ikke undvære mine to smartphones. Her ligger mine e-mails, og med to job er kalenderfunktionen uundværlig. Den ene er en arbejdstelefon, jeg kan slukke for. Jeg har også altid en USB med backup af mine filer sammen med bilnøglen. Jeg er nok mere teknisk nørdet end mange andre kvinder.

6. Jeg skal ud hver dag, og her er mine vandrestøvler en rød tråd. Jeg har altid et formål med turen. Det kan være geocaching, hvor man ud fra GPS-koordinater finder små skatte. Jeg ror også kajak, kører motorcykel og dykker, når jeg er ude at rejse.

7. Liaper er med i skole, når jeg er gårdvagt om mandagen. Den er en god isbryder til børn, der står på sidelinjen.