Jarl Falk Sabroe har taget emnet ytringsfrihed op i kommunalbestyrelsen i Holbæk. Han er selv læreruddannet og lokalpolitiker for Socialdemokratiet.
Jarl Falk Sabroe har taget emnet ytringsfrihed op i kommunalbestyrelsen i Holbæk. Han er selv læreruddannet og lokalpolitiker for Socialdemokratiet.

Holbæk-politikere skal til seminar om ytringsfrihed

Emnet ytringsfrihed for offentligt ansatte gav anledning til livlig debat, da Holbæk Kommunes Børn- og Skoleudvalg holdt møde forleden. Udvalgsmedlem Jarl Falk Sabroe tog emnet op, og det er nu sat på dagsordenen på et kommende seminar.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I starten af maj satte folkeskolen.dk med en artikelserie om ytringsfrihed fokus på, at mange lærere frygter, at de risikerer fyring eller andre former for repressalier, hvis de deltager i den offentlige debat om skolen - og at selv intern kritik kan føre til repressalier.

Artikelserien fik lokalpolitiker i Holbæk Kommune for Socialdemokratiet Jarl Falk Sabroe til at tage sagen op i kommunens Børn og Skoleudvalg, hvor det blev diskuteret på udvalgets seneste møde i onsdags.

"Punktet skabte en livlig debat, men jeg kan ikke referere fra udvalgsmøder. Jeg kan sige, at der var en vis uenighed om, hvordan man skal forstå det. Nogle mener kun, vi skal diskutere det, hvis det er et problem i Holbæk, men direktøren har besluttet, at ytringsfrihed skal med på dagsordenen på vores kommende sommerseminar, 18. juni, så hele kommunalbestyrelsen kan debattere det", fortæller Jarl Falk Sabroe, som desuden er læreruddannet og afdelingsleder på Rørby Skole i Kalundborg.

"Jeg er rigtig glad for, at det er kommet på dagsordenen her, og at det bliver os alle, der får lejlighed til at tale om ytringsfrihed for alle offentligt ansatte. For det handler jo ikke kun om lærere. Der var nogle i udvalget, der mente, at det blev et tema på grund af den kommende valgkamp, men sådan er det jo ikke. Det er, fordi folkeskolen.dk har skrevet et tema om læreres ytringsfrihed. Det er derfor, jeg har taget det op".

Powered by Labrador CMS