Se stemmeprocenten på din skole ved at klikke ind på kortet længere nede i artiklen.

OK-afstemning: Furesø fører i hovedstadsområdet

Over 50 procent af de stemmeberrettigede DLF-medlemmer uden for hovestadsområdet har nu stemt. I hovedstadsområdet skiller Furesø sig ud, fordi stemmeprocenten her er 72 procent og dermed højere end i nabokredsene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rundt om i landet trykker lærere på ja - og nej-knapper for at afgive en stemme i urafstemningen om overenskomstforliget. Afstemningen afsluttes på søndag og her halvvejs har størstedelen af landets kredse en stemmeprocent over 50.

Det er kun Københavns Lærerforening og en del af de omkringliggende kredse i hovedstadsområdet, der har en stemmeprocent under 50 procent.

Over 23.000 lærere har allerede stemt

Med en stemmeprocent på 39 scorer København stadig lavest på stemmebarometret på landsplan. En del af forklaringen er, at København har en en særlig medlemsgruppe af kommunale tjenestemandspensionister, som modsat andre pensionister, godt kan stemme ved urafstemningen. Det er det bare de færreste, som gør, fortæller formand for Københavns Lærerforening Lars Sten Sørensen 

Han fortæller, at flere lærere endvidere har meddelt, at de ikke vil afgive stemme.  Bestyrelsen har gjort flere indsatser for at få lærerne til at stemme.

"Bestyrelsen har været ude på skolerne for at gøre lærerne opmærksomme på at stemme, vi har holdt medlemsmøder og udlovet 500 kroner til de skoler med en stemmeprocent på over 72 procent", siger kredsformanden. 

36 skoler har allerede en stemmeprocent på 100

 

 Kortet viser stemmeprocenterne kl 30. maj kl 14.17

Furesø scorer højt i forhold til naboerne

I Furesø Kommune har 337 ud af 464 afgivet stemme. De har således en stemmeprocent på 72 procent, hvilket ligger over de nærliggende kommuner, som for eksempel Lyngby-Taarbæk, der har en stemmeprocent på 48 procent.

Furesø Kommune på vej mod lokalaftale

"Jeg eller min næstformand har besøgt alle de lokale skoler og talt med tillidsrepræsentanterne, som vi er i tæt kontakt med. Vi har også holdt fagligt klubmøde med lærerne. Det har været meget positivt, fordi vi har haft nogle gode debatter og dialoger med lærerne", siger Furesø's kredsformand Louise Brandt og uddyber:

"Der har været stor velvillighed hos lederne på skolerne om at holde de her møder, hvor jeg eller min næstformand kommer ud og taler med lærerne".