Peter Lund Andersen fra den lokale lærerkreds vil i morgen demonstrere sammen med friskolelærerne på Rynkeby Friskole.
Peter Lund Andersen fra den lokale lærerkreds vil i morgen demonstrere sammen med friskolelærerne på Rynkeby Friskole.

Friskolelærere skal 33.000 kroner ned i løn

Lærerne på Rynkeby Friskole mister hele deres lokale løntillæg. Det har skolebestyrelsen besluttet, fordi skolen er i økonomiske problemer. Formanden for de lokale folkeskolelærere støtter friskolelærerne og opfordrer til solidaritet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da lærerne på Rynkeby Friskole her til morgen mødte ind på arbejde, havde de mistet deres lokale løntillæg. Det betyder at de skal gå 33.000 kroner ned i løn om året - eller cirka 2.750 kroner om måneden.

Derfor arrangerer Frie Skolers Lærerforening onsdag eftermiddag en demonstration foran skolen for at protestere imod den pludselige lønnedgang og vise opbakning til skolens lærere. Her får de selskab af Peter Lund Andersen, der er formand for Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg.

"Vi er solidariske med dem i kampen for ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det synes jeg er vigtigt at vise, og derfor tager jeg i hvert fald til demonstrationen og jeg håber, at vi kan komme en håndfuld fra kredsstyrelsen", siger Peter Lund Andersen.

Hele miseren startede med, at bestyrelsen på Rynkeby Friskole ikke ville forlænge lønaftalen med lærerne, der gav dem et lokalt løntillæg på 33.000 kroner. Bestyrelsen ville have lærerne til at gå 18.000 kroner ned i løn, fordi skolen har økonomiske udfordringer. Det forslag blev imidlertid afvist af lærerne, og sagen er nu endt med, at hele løntillægget fjernes.

"Vi skal støtte op om hinanden. Det er et forløb, der minder om, hvad vi tidligere har oplevet, hvor arbejdsgiversiden trækker tæppet væk under alt, hvad man har aftalt. Det er fuldstændig urimeligt at man kan gøre sådan her mod lærerne", siger Peter Lund Andersen.

Læs mere

Blog om sagen fra Frie Skolers Lærerforeningsformand Uffe Rostrup

Powered by Labrador CMS