Folkeskolens leder:

Et juleeventyr

Der er en julegave i dette nummer af Folkeskolen. Vi har besøgt tre ualmindelige almindelige lærere, som har stået frem i medierne med kontroversielle budskaber i årets løb.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De tre lærere inde i bladet er ualmindelige, fordi det er sjældent, at almindelige mennesker/lærere går ud i medierne og fortæller om noget, der kan gøre ondt. Almindelige, fordi deres oplevelser kunne ske for alle lærere og stiller spørgsmålet: Hvad ville jeg selv gøre i den situation?

Alle beretter om nervøsitet og angst. Hvordan ville reaktionerne blive? Fra kolleger, arbejdsgivere og offentligheden. Men erfaringerne er - overraskende nok - næsten udelukkende positive. De har fået masser af henvendelser a la "det kender jeg godt" og "tak, fordi du fortæller om det". De få negative reaktioner er druknet i varmen.

Det er overraskende, al den stund at vi på Folkeskolen ofte har fortalt det modsatte: Ytringsfriheden er under pres, og lærerne dukker hovedet for ikke at komme i klemme. Og den historie er stadig sand.

Men det er vigtigere end nogensinde, at lærere, der arbejder i folkeskolen, deltager i den offentlige debat og fortæller fra hverdagen. Så læs og lad dig inspirere.

Og så ikke et ord om corona. Rigtig god jul.

Powered by Labrador CMS