»Det var lidt af en overvindelse at offentliggøre materialerne. Jeg kunne jo ikke vide, hvordan det ville blive modtaget. Heldigvis er der mange positive tilbagemeldinger«, siger Ann-Berit Lauritsen.

Ann-Berit: »Det styrker min læreridentitet«

I 19 år har Ann-Berit Lauritsen delt sine undervisningsmaterialer på ann-berit.dk. For hende handler siden om at hjælpe andre, og sidste år udvidede hun med en Facebookside.

Publiceret

ANN-BERIT.DK

Ann-Berit Lauritsen er dansklærer og PLC-medarbejder påMølleskolen i Ry.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Jeg har et fælles kontor med mit team, men for det meste deler vi opgaverne imellem os og sidder som små øer ved hvert vores skrivebord. Vi er ofte for pressede på forberedelsestiden til at kunne sidde sammen og fordybe os i opgaverne. Derfor giver det mening, at vi deler og hjælper hinanden med at lave så god undervisning som muligt«.

Ann-Berit Lauritsen er lærer og PLC-medarbejder på Mølleskolen i Ry. Siden 2000 har hun delt forløb og undervisningsmaterialer til danskundervisning på sin hjemmeside ann-berit.dk. Her kan man finde undervisningsmaterialer fra 1. til 6. klasse samt omkring 100 læse- og skrivebøger til indskolingen og 4. klasse om alt fra »Fortnite« til dinosaurer.

»Vi har undervisningsportaler på skolen, men jeg synes, de er kedelige og stereotype. Jeg vil gerne have lidt mere bevægelse og interaktivitet ind i undervisningen. Det får man nemmere, hvis man selv udvikler forløbene eller lader sig inspirere af det, andre lærere har lavet«.

Ann-Berit Lauritsens hjemmeside er gennem årene blevet meget populær, og hun måtte vænne sig til at blive genkendt på konferencer og kurser af lærere fra hele landet, der bruger hendes forløb i undervisningen.

»I starten var det ret grænseoverskridende at lægge materialer op og blive genkendt. Men med årene har det klart styrket min læreridentitet, fordi jeg får så meget ros og bekræftelse fra andre lærere, der synes, jeg gør det godt«.

Sidste år oprettede Ann-Berit Lauritsen også en Facebookside, »ann-berit.dk«. Den har i skrivende stund 3.496 medlemmer. Her reklamerer hun for sine undervisningsmaterialer - og hun er også begyndt at skrive flere indlæg om blandt andet opdragelse i klasseværelset, rettelser af elevtekster og fredagsbreve til forældre.

Anette: »Jeg tænker matematik hele tiden« 

»Jeg har virkelig mange holdninger til skolen, og en ledelse kan godt blive træt af at høre på dem. Derfor bruger jeg på en måde min hjemmeside og særligt Facebook som en kanal, hvor jeg kan udlede den energi. Jeg har egentlig ikke nogen forventning om, at andre skal debattere med mig, men mange skriver kommentarer og bakker mig op, når jeg laver et opslag«.

»Jeg kan også godt være lidt firkantet i mine holdninger, og nogle gange kan jeg godt være bekymret for, om jeg har skrevet noget for skarpt. Men det har ikke været et problem indtil videre. Hvis folk er uenige, er de det på en meget venlig måde«.

Alle materialerne, som Ann-Berit Lauritsen har på sin hjemmeside, er nogle, hun selv har brugt i sin undervisning, eller som hun planlægger at bruge på et senere tidspunkt.

»I fritiden skal jeg derfor kun bruge tid på at lægge materialerne på hjemmesiden og skrive opslag på Facebook. Men jeg elsker at skrive. Ofte formulerer jeg mig bedre på skrift end mundtligt, synes jeg selv«.