Thorning: Offentligt ansatte lige så vigtige som private

Statsministeren talte varmt om den offentlige sektor i sin nytårstale. Anders Bondo kvitterede med at invitere hende ud at se lærernes virkelighed.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterne) forklarede i sin nytårstale, at der skal mere respekt om den offentlige sektor.

»I de senere år har vi talt meget om, at der er brug for flere private job. Og det har vi også. Men kom det undervejs til at lyde, som om private arbejdspladser var vigtigere end offentlige? Intet kunne være mere forkert. Danmark har brug for både pladesmede og socialrådgivere. For ingeniører og sygeplejersker«, sagde statsministeren og fortalte herefter om besøg på Fredensborg Skole og en række andre offentlige arbejdspladser.

Lærerens nytårstale: Det livgivende organ

»Jeg er altid taget videre med en varm følelse af, at her var nogen, der glædede sig over at gøre et godt stykke arbejde. Og satte en ære i at behandle mennesker ordentligt«, sagde Helle Thorning-Schmidt. Hun konstaterede, at tonen er blevet hård de senere år, og det skal laves om.

Lærernes formand, Anders Bondo Christensen, giver ikke meget for statslederens tale:

»Hun har brug for at se, hvordan virkeligheden ser ud. Jeg tror, mange tusinde lærere sidder og ryster på hovedet og siger: Hvordan kan de fine ord hænge sammen med det, vi så i 2013?« siger han til Ritzau med henvisning til forårets opgør med lærernes arbejdstidsaftaler. Han inviterer samtidig Thorning med ud på landets skoler for ved selvsyn at se, hvordan lærerne oplever virkeligheden.

Helle Thornings ønske om mindre hårdhed i debatten kommer ifølge Bondo for sent.

»Jeg ville ønske, at hun havde sagt det for et år siden. Der har været vist total disrespekt for lærerne, som knokler. Jeg har ikke brug for ord og floskler. Jeg har brug for handling. Når jeg tænker på, hvordan lærerne blev udsat for en massiv kritik af KL og langt hen ad vejen støttet op af regeringen, så ved jeg da godt, hvem der har skabt den hårde tone. Det er regeringen selv«, siger han.

Powered by Labrador CMS