Mette Pagh Baastrup

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mediekonsulent Mette Pagh Baastrup er 38 år og bor i Brejning ved Vejle.

Uddannelse: Professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i ernæring og fysisk aktivitet fra University College Sjælland i juni 2008.

Arbejdsplads: Mediegruppen i Vejle.

Familie: Kæreste med Carsten Bo.

Mette Pagh Baastrup har en uddannelse som zoneterapeut bag sig, og hun har arbejdet som sælger og mediekonsulent på reklamebureau og radio. Hun har altid interesseret sig for alternativ behandling, og for hvordan sund kost påvirker krop og velvære. Uddannelsen som professionsbachelor i ernæring og sundhed er en bred uddannelse, som åbner mange døre, mener hun. Den kobler viden om sundhed sammen med for eksempel sociologi og politologi og danner et helhedsbillede af sundhed. Det bruger hun i sit nuværende arbejde med magasinet »Naturli«, som handler om sund livsstil, helsekost og økologi.

Mit arbejde nu:

Jeg har ansvaret for budgettet og sælger annoncer til »Naturli«. Jeg er også med til at bestemme indholdet, og måske skal jeg også til at skrive til bladet.

Mit arbejde om fem år:

Jeg arbejder med sundhedsformidling på et eller andet plan. Måske som selvstændig eller semiselvstændig. Som foredragsholder eller konsulent, der tager ud og inspirerer virksomheders medarbejdere til en sund livsstil. Tiden er til, at folk interesserer sig for sundhed. Både som individ og på arbejdspladsen.

Afsluttende bachelorprojekt:

Jeg arbejdede med en undersøgelse, som sammenholdt lastbilchaufførers bremselængde med deres type af kost. Jo sundere kost, des større trafiksikkerhed. En stor del af dem gik fra at have et behandlingskrævende højt kolesteroltal og blodtryk til et normalt niveau. De fik det simpelthen bedre, og det var det, der var det største for mig.

Ting, som er vigtige for mig:

1+8. Jeg elsker min urtehave og drømmer om at blive selvforsynende med grøntsager, så jeg kun behøver at købe kødet. Selvfølgelig et sted, hvor dyrene bliver behandlet godt.

2. Jeg læser også mange bøger om kost og coaching. For eksempel om irisanalyse.

3. Karbade er dejlige. Ikke skumbade, men urtebade med æteriske olier.

4. Til min 20-års-fødselsdag fik jeg en saftpresser, og den har fulgt mig siden. Med den kan jeg lave de rene vitaminbomber af frugt og grøntsager.

5. Venner og familie står selvfølgelig øverst på min liste. Billedet hedder »Nåleøjet«, og det er en personlig gave fra min kæreste. Han dykker og har taget billedet på 40 meters dybde ved et skibsvrag i Norge.

6. Dire Straits' musik holder. Jeg sætter musikken på, når jeg har gæster, og når jeg er alene. Når jeg er i festhumør, er alvorlig eller skal koble af.

7. Filmen »Stegte grønne tomater« har jeg set rigtig mange gange. Den har det hele. Den er spændende, sjov og sørgelig. Det er et plus, når handlinger er autentiske, og derfor kan jeg godt lide bogen »Tirsdage med Morrie«. Den handler om en ældre, døende professors samtaler med en af sine tidligere studerende. De snakker om alle livets store spørgsmål som tilgivelse, kærlighed og døden.

Powered by Labrador CMS