Dorthea Chemnitz

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læringsleder Dorthea Chemnitz, 53, bor på Østerbro i København.

Uddannelse:

Ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhr's Seminarium. Har desuden taget en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse af uddannelsesinstitutioner.

Arbejdsplads:

Sosu-skolen, København.

Dorthea Chemnitz arbejder til daglig med at udvikle de åbne læringsmiljøer, der findes på skolen. Det er store lokaler med plads til omkring 100 elever. Lokalerne er indrettet, så der både kan arbejdes i grupper og selvstændigt. Der vil typisk være en hel gruppe lærere til stede, som cirkulerer mellem eleverne. Dorthea Chemnitz holder møder med skolens lærere, hvor de i fællesskab brainstormer om, hvordan man bedst muligt kan udnytte de muligheder, som de åbne miljøer giver. Det indebærer blandt andet at vænne lærerne af med tanken om klassisk tavleundervisning.

Dorthea Chemnitz underviser også elever enten som vikar eller i mere strukturerede forløb for eksempel i it.

Mit arbejde lige nu:

Noget af det, som jeg har allermest fokus på i øjeblikket, er de åbne læringsmiljøer. Skolen flyttede hertil i september, og vi arbejder meget på at finde ud af, hvordan vi kan udnytte rammerne bedst.

Mit arbejde om fem år:

Jeg tror, jeg stadig vil arbejde med forandrings- og udviklingsprocesser. Jeg vil helt sikkert lave noget, hvor jeg er i tæt kontakt med mennesker, men det er ikke sikkert, at jeg stadig arbejder i skoleverdenen.

Efteruddannelse:

Jeg er i gang med at tage en master i teologi som en overbygning til min diplomuddannelse. Emnet er »Liv og død i kristen tradition«. Det er ren interesse, som har gjort, at jeg har valgt teologi, men jeg regner bestemt med at kunne bruge det i mit arbejde.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Min mand Lars, som jeg har været gift med siden 1986. Det er fedt at have en at tale med, grine med, spise med og alt sådan noget. Jeg egner mig slet ikke til at være single.

2. Min mobiltelefon er min yndlingsting. Jeg går ingen steder uden den. Den giver mig mulighed for at være i kontakt med dem, jeg holder af, hele tiden, og det er dejligt.

3. I mit arbejde er det meget vigtigt at være nærværende. Nærvær er det, der gør, at tingene lykkes. Et kys er en god illustration af nærvær, for i kysset er man meget nærværende.

4. Når jeg er træt og ikke kan sove, beder jeg rosenkrans. Det tager cirka 25 minutter at bede en hel, men jeg falder tit i søvn, inden jeg er færdig.

5. Jeg kan slet ikke undvære mit smartboard, når jeg er på arbejde. Jeg er vild med alle de ting, man kan med sådan et. Vi bruger det meget til vores møder, når vi brainstormer.

6. Den bedste film, jeg har set, er »The Passion of the Christ«. Den har givet mig en helt anden tilgang til kristendommen, for den fik mig til at forstå lidelsen, at Jesus virkelig led for vores skyld.

7. I forbindelse med mine studier går jeg til bibelkundskab to gange om ugen. Jeg synes, at Bibelen er en fantastisk bog, for den indeholder alle temaer: kærlighed, had, liv og død.

8. De åbne læringsmiljøer giver eleverne på Sosu-skolen mulighed for at arbejde i workshopper i stedet for at have almindelig klasseundervisning.

Powered by Labrador CMS