John Risberg

Publiceret Senest opdateret
1. (foto: Lars Lindskov)
2
3
4
5
6
7

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Afdelingsleder på Skjoldborgvejens Skole John Risberg er 34 år og bor i Fredericia.

Uddannelse: Læreruddannet 2003 fra Jelling Seminarium med linjefagene dansk, samfund, idræt og sløjd.

Arbejdsplads: Leder af 7.-9.-klasse-afdelingen på Skjoldborgvejens Skole fra 1. august 2008. Desuden skolens koordinator af Fredericia Kommunes eliteidrætsprojekt.

Familie: Gift med Nina, der er lærer, og far til Anton, fem, og Mikkel, ét år.

Allerede som 18-årig måtte John Risberg stoppe som aktiv fodboldspiller på grund af en skade. I stedet tog han DBU's elitetræneruddannelse og var på kontrakt hos FC Fredericia, mens han læste. Men som fuldtidslærer og far har han skåret ned på fodboldarbejdet og har siden sidste sommer forenet sport og job ved at være med til at starte et kommunalt projekt, der skal give unge eliteidrætsudøvere gode vilkår for at forene træning og skole samtidig med en satsning på bredden med blandt andet seks idrætstimer om ugen.

Læs mere på: fredericiaeliteidraet.dk

Mit arbejde lige nu:

I går havde vi åbent hus med omkring 120 deltagere, der kom for at høre om eliteprojektet. Vi regner med omkring 30 udøvere inden for otte sportsgrene, hvoraf måske seks-otte skal gå på Skjoldborgvejens Skole. Og så er jeg på en ny arbejdsplads, jeg er blevet leder og skal finde min ledelsesstil.

Mit arbejde om fem år:

Jeg er det sted, hvor jeg kan få lov at udvikle idræt og bevægelse for børn og unge - det kunne meget vel være her, men foreløbig er der kun penge til en fireårig forsøgsperiode.

Efteruddannelse:

Alle skoleledere i Fredericia får en diplomuddannelse i ledelse, så jeg er i gang med første modul.

Ting, som er vigtige for mig:

1. DAB-radioen er den vigtigste ting på mit kontor. Jeg lukker døren og tænder for DR-Hit - så får jeg en bred vifte af musik, jeg ikke behøver forholde mig til. Sådan arbejder jeg bedst.

2. Når jeg er træt, spiller jeg poker over nettet. Jeg sætter maksimum 30 dollars ind om måneden, og når de er brugt, er det slut. Jeg spiller også i en pokerklub en gang hver anden måned.

3. Den første Dizzy Mizz Lizzy har været favoritten, lige siden den udkom, og jeg hører den stadig stort set dagligt - den sidder i bilen.

4. Min yndlingsting er dvd-sættet med »Band of Brothers« (»Kammerater i krig«), som jeg har fået af Nina. Den bygger på samtaler med de soldater, der var med i Easy-kompagniet i Anden Verdenskrig. Fantastiske historier og fantastiske skuespilpræstationer.

5. Hjemme er min familie selvfølgelig det vigtigste - tegningen af os alle fire har jeg fået af Anton til fars dag.

6. Jeg har mange bolde i luften på arbejdet. De her bor på mit kontor, og jeg spiller med dem. Jeg stiller mig ved whiteboardet, spiller med boldene, og så får jeg en masse gode ideer! Men ind-imellem bliver der banket fra nabokontoret, hvis de holder møde. Jeg er ikke vant til at sidde på en kontorstol.

7. Første etape af skolens idrætsprojekt er begyndt med fire ekstra idrætstimer om ugen - for de yngste elever i form af bevægelse hver dag i skolen. Her har John Risberg fundet nogle 4.-klasse-drenge, der spiller fodbold i skolegården.