Ny minister: DLF har ikke særstatus

Som ny undervisningsminister vil Troels Lund Poulsen (V) først og fremmest være forældrenes repræsentant. Danmarks Lærerforening skal derfor ikke tro, den har særstatus, siger han.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lærere og elever er naturligvis vigtige, men det begynder og slutter med forældrene. Børnene er deres, og jeg er danske forældres repræsentant", siger Troels Lund Poulsen i dagens Jyllands-Posten.

Danmarks Lærerforening skal derfor ikke forvente særbehandling fra den nye minister.

"Det er jo lærernes fagforening, og det er fint nok, men Danmarks Lærerforening varetager blot én interesse i diskussionen om skolen", siger ministeren.

Talenter skal have særligt fokus

Troels Lund Poulsen mener ligesom sin forgænger, at de dygtige skoleelever bør have særligt fokus i folkeskolen. Skolerne kunne derfor med fordel lade sig inspirere af den måde, som sportstalenter behandles på i idrætsverdenen.

"Vi kan lære af idrætsområdet, som ikke har problemer med at udpege talenter og gøre noget ekstra for elever, der har særlige evner inden for fodbold eller en anden sportsgren. De bliver pillet ud og får særlige tilbud, så de kan dyrke deres talent," siger Troels Lund Poulsen.