Jesper Bergmann stopper som direktør i Teach First Danmark til efteråret, men har inden da nået at sætte sin underskrift sammen med formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening Morten Refskov på en ny overenskomst for Teach First mentorer.
Jesper Bergmann stopper som direktør i Teach First Danmark til efteråret, men har inden da nået at sætte sin underskrift sammen med formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening Morten Refskov på en ny overenskomst for Teach First mentorer.

Lærerforeningen tegner overenskomst med Teach First Danmark

De universitetsuddannede Teach First-lærere er ansat på samme vilkår som kollegerne fra den fire-årige læreruddannelse. Men nu har Danmarks Lærerforening indgået overenskomst på vegne af de lærere, der arbejder som mentorer i Teach First Danmark.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foreningen Teach First Danmark rekrutterer bachelorer og kandidater, som efter endt uddannelse vil arbejde som folkeskolelærere. De indgår i et to-årigt graduateforløb, hvor de underviser på fuld tid i en folkeskole, samtidig med at de tager en meritlæreruddannelse. Undervejs får de støtte, hjælp og sparring af erfarne folkeskolelærere, der er fuldtidsansat i Teach First Danmark. Med den nye overenskomst sikres mentorerne samme lønniveau som konsulenter ansat i kommunerne, automatiske lønstigninger afhængigt af anciennitet og en forbedring af deres pensionsforhold.

"De nye vilkår er klare forbedringer for de lærerfaglige mentorer, og det sætter en streg under, hvorfor det er godt at være ansat på en overenskomst udover alle de andre fordele, der er ved at være en del af et fællesskab. Det er fremskridt, vi er blevet enige om at sikre i overenskomsten. Derfor er det en solid aftale, vi nu har indgået", siger formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening Morten Refskov i en pressemeddelelse.

Overenskomsten er i dag blevet endeligt godkendt af Lærernes Centralorganisation, og den træder i kraft den 1. august.

"De lærerfaglige mentorer får samme grundlæggende ansættelsesvilkår som de lærere, de arbejder sammen med til daglig", fremhæver Morten Refskov.

Direktør: Bedre vilkår

Direktør: Bedre vilkår

Teach Firsts mentorer er en lille gruppe lærere fra den fireårige læreruddannelse, der er ansat i Teach First Danmark.

"Lærerfaglige mentorer fra Teach First Danmark yder en stor indsats for at støtte nye lærere i folkeskolen, der har et målrettet ønske om at undervise på skoler i udsatte boligområder. Vores mentorer har løbende dygtiggjort sig gennem videreuddannelse i Danmark og udlandet, og jeg er tilfreds med, at de med overenskomsten får endnu bedre ansættelsesvilkår. Jeg er derfor meget tilfreds med aftalen", siger direktør i Teach First Danmark Jesper Bergmann.

Han har for nylig meldt ud, at han stopper som direktør 1. oktober, og foreningens bestyrelse er i gang med at finde hans efterfølger. 

Powered by Labrador CMS