'Vi vil tage fat i emnet og prøve at få et overblik af respekt for hele den her dagsorden”, siger formand for DLF's undervisningsudvalg Regitze Flannov.
"Vi vil tage fat i emnet og prøve at få et overblik af respekt for hele den her dagsorden”, siger formand for DLF's undervisningsudvalg Regitze Flannov.

DLF på vej med undersøgelse om sexisme

Debatten om sexisme og seksuel chikane på arbejdspladser får nu Danmarks Lærerforening til at undersøge emnet blandt medlemmerne. "Vi tager det meget seriøst", siger udvalgsformand Regitze Flannov.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra journalister, læger og djøf'ere er der på det seneste kommet mange beretninger om sexisme på jobbet. Lærere har endnu ikke fyldt meget i debatten.

Danmarks Lærerforening har ikke modtaget henvendelser i kølvandet på, at blandt andre studievært Sofie Linde løftede sløret for, hvordan en chef, da hun var ung og nyansat, havde truet med at ødelægge hendes karriere, hvis hun ikke gav ham et blowjob. Hun afslog, fik en karriere og stod frem med historien for rullende kameraer ved TV2 Zulu Comedy Galla i år. Selv om lærerne ikke er gået forrest i debatten om sexisme og seksuel chikane, har DLF valgt at igangsætte en form for undersøgelse blandt medlemmerne for at blive klogere på emnet. Formand for undervisningsudvalget i DLF, Regitze Flannov, siger, at det er et emne, DLF-ledelsen tager meget seriøst.

"Derfor vil vi prøve at få kortlagt, hvordan det står til i forhold til vores medlemmer og den her dagsorden. Vi har undersøgt, om vi har nogle sager liggende. Det har vi ikke. Men vi vil tage fat i emnet og prøve at få et overblik - af respekt for hele den her dagsorden", siger Regitze Flannov.

Dermed slår Danmarks Lærerforening følge med en række andre fagforbund, som har taget initiativ til undersøgelser for at få et overblik over, hvor udbredt sexisme og seksuel chikane er i de pågældende fag.

Jyllands-Posten har lavet en rundringning , som viser, at 8 ud af 13 fagforbund har igangsat eller planlægger en undersøgelse om seksuel chikane på baggrund af den aktuelle debat.

I Danmarks Lærerforening er beslutningen om at undersøge emnet taget, men der er endnu ikke taget konkret stilling til, hvordan undersøgelsen skal gennemføres.

Powered by Labrador CMS