Debat

Kæmp for lærernes rettigheder – gør dem ikke ringere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til Anders Bondo Christensen

Der er noget galt i Danmark, når en fagforeningsmand kan fremhæve, at nyuddannede lærere skal arbejde for deres dagpenge. Kassetænkning er, hvad du har gang i, og det kan ikke være rigtigt.

Jeg forstår din bekymring for de nyuddannede lærere, for som situationen er nu, ser det sort ud, og det gør det også for uddannede lærere, der har været i job i mange år, men er afskediget på grund af nedskæringer - og flere vil komme.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det, du gør, er at underminere reelle stillinger - for hvilken som helst virksomhed kan da kun se fordele i at have folk i »praktik«, så sparer de en reel stilling. Derudover forlænger man jo ikke dagpengeperioden, mens de unge er i »praktik«, så efter to år er de lige vidt stillet.

Du bør arbejde for, at dagpengeperioden kan forlænges, så folk ikke kommer til at stå i ruin. Kæmp dog for lærernes rettigheder og forhold, gør dem ikke ringere.

Det er en amatørforklaring, hvis du mener dit forslag alvorligt. I stedet bør du sørge for, at de unge bliver opkvalificeret, og kæmpe for, at der bliver mere behov for lærere i samfundet.

Jeg er meget frustreret over, at en fagforening, som jeg som medlem betaler til, kommer med så usolidariske og samfundsforvridende forslag. I bør kæmpe for, at der bliver brug for højt kvalificerede lærere.

Det, du foreslår, er ikke i den ånd, fagforeningen er skabt.

Har du været på ferie? For du følger da ikke med i, hvad alle andre lønmodtagere i andre faggrupper går og er frustrerede over. Frustrerede over at komme i »praktik«, blive udnyttet for en dagpengesats for derefter at blive kasseret, når »praktikperioden er slut«. Derefter tager arbejdsgiveren bare en ny »praktikant« i stedet for at ansætte en medarbejder på overenskomstmæssige forhold.

Alle lønmodtagere, det er nu, vi skal kæmpe for vores rettigheder.

Powered by Labrador CMS