Debat

Svar til Claus Seb og Berit Anja Dannebrog Hansen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kæmp for lærernes rettigheder - gør dem ikke ringere

Ansættelse af lærere til underpris?

En del forholder sig kritisk til forslaget om, at arbejdsløse lærere får mulighed for at arbejde til fuld løn i et timetal, der svarer til dagpengene, fordi de opfatter forslaget som værende identisk med de nuværende ordninger. Det er ikke tilfældet:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- I den ordning, vi foreslår, får læreren fuldt overenskomstmæssig løn for de timer, vedkommende arbejder.

- Den lokale kreds skal godkende den enkelte ordning for at sikre, at der er tale om reelt merarbejde.

- Ordningen er frivillig for den enkelte.

- Læreren har mulighed for at supplere med yderligere arbejdstimer til overenskomstmæssig løn.

- Hvis vi konstaterer, at ordningen bliver misbrugt, skal den kunne nedlægges.

Vi står med medlemmer, der risikerer at falde for dagpengegrænsen. Vi står med nyuddannede medlemmer, der ikke har mulighed for at bruge deres uddannelse. Da vi stod i samme situation for 30 år siden, betød det, at nogle af vores medlemmer reelt faldt helt ud af arbejdsmarkedet.

Vores forslag står og falder med, at der er tale om reelt merarbejde. Det kan vi ikke overlade til andre at vurdere. Derfor har jeg også understreget, at det er os som forhandlingsberettiget organisation, der skal have den afgørelse.

Naturligvis skal vi gøre alt, hvad vi kan for at skabe ordinære job, men det er ikke i modsætning til her og nu at hjælpe de medlemmer, der ganske uforskyldt er endt i arbejdsløshedskøen.

Jeg er helt enig i, at der er store problemer i de nuværende ordninger. Jeg beskrev selv problemerne i min mundtlige beretning på kongressen i efteråret. Derfor er der også brug for et alternativ, hvor der er sikkerhed for, at der er tale om merbeskæftigelse, og hvor læreren er sikret den timeløn, der er aftalt i overenskomsten, så vi dermed undgår, at vedkommende arbejder til underpris.

I et svar til Mette Rasmussen på folkeskolen.dk kommer jeg med en mere uddybende beskrivelse af vores overvejelser.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF