13. maj er sidste frist for konfliktlån

23.485 lærere har indtil nu søgt DLF om konfliktlån i forbindelse med lockouten.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I alt har 41.571 lærere været ramt af lockout, og der kan derfor stadig nå at komme flere, der søger om lån. Lærerne kan søge om lånet, senest to uger efter at lockouten stoppede, og det vil sige, at mandag den 13. maj er sidste dag.

Status per 30. maj viste, at lidt over halvdelen af de lockoutede lærere indtil nu har søgt om lån.

Konfliktlånet er på 18.150 kroner om måneden og skal betales tilbage over fire år. Der vil være en rente på 4,55 procent på lånet. Tilbagebetalingen vil være på omkring 420 kroner om måneden.

Lærere, der eventuelt melder sig ud af DLF, skal stadig betale lånet tilbage.

De lærere, der ikke har været lockoutet, skal også betale et konfliktkontingent.

»DLF opkræver 500 kroner for de lærere, der ikke var lock­outet, for april og maj. Altså 1.000 kroner i alt. Vi har allerede fået en hel del henvendelser i den anledning, men de skal også betale. Det er solidaritet og sådan, det foregår, når man er medlem af en organisation, der har været ude i en konflikt«, siger konsulent i DLF Lisbeth Herskind.

I DLF forventer man, at flere vil søge om konfliktlån frem til 13. maj. Nogle har henvendt sig, fordi de troede, at de havde søgt lånet automatisk, da de var på nettet for at registrere alle oplysninger for at få adgang til informationerne på »Min side« på dlf.org. Men ansøgning om konfliktlån kom først lidt tid efter registreringen, så de lærere henvender sig nu, fordi de har opdaget, at der ikke er gået penge ind på deres konto.

Læs mere

Om konfliktlån på dlf.org