Ekstraordinær lærerkongres - følg den på folkeskolen.dk

Torsdag klokken 13 samles repræsentanter for folkeskolelærere fra hele Danmark i Bella Centret i København for at diskutere kvalitet i undervisningen, når lærernes arbejdstid er under pres. Folkeskolen.dk sender Anders Bondos indledende tale som direkte web-tv og dækker kongressen i billeder og nyheder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På dagsordenen står kun ét punkt: Ansvaret for kvaliteten i elevernes undervisning.

"Vi vil gerne tage et ansvar for skolen, det gør lærerne hver eneste dag, og det vil vi godt gøre som organisation, men vi bliver simpelthen nødt til at gøre det sammen med nogle andre", har Anders Bondo forklaret om baggrunden for, at DLF for første gang i hans formandstid har kaldt kongressen ind ekstraordinært. "Der er ikke ét af de indlæg, jeg har set, hverken fra regeringen eller KL, der har fokus på, hvordan vi sikrer, at lærerne skaber den bedst mulige undervisning. Det er det, det drejer sig om, eleverne skal opleve, at der er kvalitet i alle undervisningstimer. Riget fattes penge, det er vi klar over, men det dummeste, man kan gøre i en sådan situation, er at ødelægge elevernes undervisning".