Svagt vigende medlemstal

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regnskabet viser, at kontingentindtægterne i 2007 steg fra 169 millioner kroner til 179 millioner. Det skyldes en fremskrivning på 3,3 procent og sammenlægningen mellem Formidlerne, Speciallærerforeningen af 1981 og DLF.

Foreningen havde ved årets udgang 93.981 medlemmer, og organisationsprocenten er meget høj - nærmest lig med tal i de østeuropæiske lande før Murens fald. Men medlemstallet er svagt faldende, og forklaringen er især, at der optages færre studerende på læreruddannelsen. Det blev kommenteret af formanden for Lærerstuderendes Landskreds, Kresten Bang Heinfelt. Alle studerende melder sig ikke som tidligere uden videre ind, der skal arbejdes hårdt for at overbevise dem, sagde han.

»Og så har vi fået et nyt problem, fordi en række professionshøjskoler udbyder læreruddannelse over nettet, og vi møder ikke de net-studerende i dagligdagen som medstuderende«.

Dertil kommer, at mange af dem har lønarbejde, samtidig med at de studerer. Og de arbejder ikke kun som vikarer i skolen, men er også i andre brancher, hvor de så er medlemmer af andre fagforeninger.

»Samlet set betyder det, at mange af dem ikke opfatter det som naturligt straks at melde sig ind hos os«, sagde Kresten Bang Heinfelt.

tt@dlf.org