Kun én kandidat

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bortset fra pensionerede Arno Norske, som har foreslået sig selv i et læserbrev, men foreløbig ikke er officielt opstillet, så er der kun én kandidat til formandsposten i Danmarks Lærerforening. Hovedstyrelsen opstillede Anders Bondo Christensen med varierende grad af begejstring.

Kristian Fløj-Jensen meldte klart ud, at han ikke kunne støtte Anders Bondos kandidatur, og fortsat håber, at der kommer et forslag udefra til en person, som 'kan fortælle begge hold her i hovedstyrelsen, hvor skabet skal stå'.

Jan Trojaborg og Ole Holdgaard forbeholdt sig retten til at vente med at tage endelig stilling til kongressen. Sidstnævnte lagde vægt på, at det også for Anders Bondos skyld ville være bedre med et reelt valg. Andre - Jens Færk, Kurt Abildgaard, Jan Niedersøe, Jørgen Stampe og Jon Kowalczyk - stod bag opstillingen af Anders Bondo, men gjorde det klart, at de gerne havde set et konkret valgoplæg først. Og der var andre grader af opbakning helt hen mod de uforbeholdent begejstrede som Niels Christian Sauer, der kun havde ét problem med kandidaten:

'Jeg kunne frygte, at det vil lykkes Anders at samle foreningen fuldstændigt. Og jeg mener det alvorligt, for jeg mener ikke, det er sundt for en forening ikke at have en indre opposition'