Kampvalg om kandidater til Lærernes A-kasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inden de delegerede i Lærernes A-kasse i november vælger ny hovedbestyrelse, skal DLF's hovedstyrelse beslutte, hvem der skal opstilles fra hovedstyrelsen. Det er der intet usædvanligt i. Men det er usædvanligt, at der skulle kampvalg til. Og det er usædvanligt, at et af de to medlemmer af forretningsudvalget, som blev foreslået, ikke blev opstillet.

Anledningen til uenigheden var, at hovedbestyrelsen i Lærernes A-kasse i stedet for 15 medlemmer fremover kun skal have ni, fordi a-kassen efter en række organisationssammenlægninger nu kun dækker tre lærerorganisationers områder.

I DLF havde forretningsudvalget foreslået, at Lotte Lange, Astrid Schjødt Pedersen, John Illum og Flemming Ernst - som alle er medlem af a-kassens bestyrelse - skulle fortsætte. Men da a-kassens hovedbestyrelse bliver mindre, havde man ikke indstillet Lars Busk Hansen og Ole Hein Christensen, selv om de også i dag er med i a-kassens hovedbestyrelse. Ole Hein havde ingen indvendinger.

»Jeg sidder som suppleant, så det er i orden«, sagde han.

Lars Busk argumenterede derimod for, at han gerne vil fortsætte.

»Det er et område, jeg brænder for«, sagde han.

Der var altså fem kandidater til de fire poster.

Inden den skriftlige afstemning sagde blandt andre Vivi Hansen, at det er vigtigt, at formanden for DLF's overenskomstudvalg sidder i a-kassens hovedbestyrelse. Afstemningen betød, at Lars Busk kom med på listen, mens Astrid Schjødt - som ikke deltog i hovedstyrelsens møde på grund af sygdom - gled ud. Stemmetallene for de indstillede blev: Lotte Lange 20, Flemming Ernst 19, John Illum 18, Lars Busk Hansen 12. Med 11 stemmer blev Astrid Schjødt Pedersen førstesuppleant. Som øvrige suppleanter indstilles Leif Sort, Niels Lynnerup og Ole Hein Christensen.

Der var enighed om, at Stig Andersen fortsat skal kandidere til formandsposten i Lærernes A-kasse.

A-kassen er landsdækkende og optager lærere fra overenskomstområder, der dækkes af Danmarks Lærerforening, Frie Skolers Lærerforening og det kommende Uddannelsesforbund.

tt@dlf.org