Forsker: »Tilfredsheden i DLF er i den helt høje ende«

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Professor Jacob Kjær Eskildsen, Handelshøjskolen ved Aarhus Universitet, har for DLF's hovedstyrelse undersøgt, hvordan medlemmer fra Formidlerne, S81 og DLF vurderer sammenlægningen.

»Når man ser på DLF-medlemmers tilfredshed generelt, så viser min undersøgelse, at de tre grupper ligger i den helt høje ende«, siger han til Folkeskolen.

Jacob Kjær Eskildsen har gennem flere år gennemført undersøgelser i mange organisationer, derfor kan han sammenligne med vurderingerne i andre fagforeninger.

»Som indfusioneret medlem har man nok en grundlæggende skepsis til at begynde med, men selv når det tages i betragtning, og vi sammenligner med organisationer, der ikke har gennemgået fusioner, er tilfredsheden høj«.

Tilfredsheden i DLF-undersøgelsen ligger alt i alt omkring 68, og det er meget højt, siger Jacob Kjær Eskildsen. Han understreger, at alle tre grupper har lige mange med i undersøgelsen, og at de »gamle« DLF'ere, der er mest tilfredse, altså er underrepræsenteret.

»Specielt på anbefalingsdelen, altså om medlemmerne vil anbefale andre relevante grupper at blive medlem, ligger alle i DLF tårnhøjt. Jeg har ikke set andre ligge så højt på det felt«, siger han.