Folkeskolen skal fortsat ud med posten

Forsøg med at dele medlemsbladet ud på skoler viser, at det kan lade sig gøre. Der kan også spares penge ved det, men ordningen betyder, at færre læser bladet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En enig hovedstyrelse besluttede i sidste uge, at Folkeskolen ikke skal deles ud til foreningens medlemmer på skolerne. Den opgave skal Post Danmark stadig stå for, selv om det er blevet meget dyrt.

Fra januar til juni har der i vekslende perioder været gennemført forsøg på 90 skoler i fem kredse, hvor tillidsrepræsentanten hver uge har lagt bladet ud i lærernes »dueslag«. Forsøget viser, at det kan lade sig gøre, og alt andet lige kan der spares op mod tre millioner kroner om året. Men alt andet er ikke lige. Den økonomiske besparelse bliver foreningspolitisk for dyr. Der er færre, der får læst Folkeskolen, når det deles ud på skolen, fordi pakken med blade alt for ofte ankommer så sent på skolen, at lærerne ikke når at få bladet med hjem før weekenden. For en del af tillidsrepræsentanterne er det også en ugentlig tidsrøver at skulle dele Folkeskolen ud.

Ud over utilfredshed hos en del medlemmer, som mener, at bladets brugsværdi falder, hvis det ikke leveres på privatadressen, kan det også forventes, at annoncører vil melde sig med krav om lavere betaling, når læsertallet falder - at nogle annoncører simpelthen fravælger bladet.

»Vi er meget glade for, at de mange tillidsrepræsentanter så positivt har investeret tid i at få afprøvet modellen«, sagde næstformand Stig Andersen på hovedstyrelsens møde.

Folkeskolen har givet overskud indtil 2004, men udgiften til distribution steg fra seks til 13 millioner kroner per år, da regeringen fjernede portotilskuddet til fagblade. Derfor har bladet i dag meget færre artikler i hvert nummer, og det trykkes på tyndere papir. Foreningens tilskud til bladets budget var sidste år på 3,3 millioner kroner. I 2005 bliver det lidt mindre.

Powered by Labrador CMS