Valgdeltagelsen i det ekstraordinære hovedstyrelsesvalg.
Valgdeltagelsen i det ekstraordinære hovedstyrelsesvalg.

6.000 har stemt ved mini-valg i Lærerforeningen

Tre dage før det virtuelle valglokale lukker har stemmeprocenten ved det ekstraordinære valg til Lærerforeningens hovedstyrelse kun lige rundet 11. Ikke overraskende er det særligt i kandidaternes hjemkredse, at lærerne har stemt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var virtuel kø foran døren, da valget åbnede for en uge siden, og i løbet af den første dag var der omkring 4000 lærere og børnehaveklasseledere, der stemte. Men siden er valgdeltagelsen gået temmelig meget i stå og har i skrivende stund rundet 6000 svarende til 11,6 procent af de stemmeberettigede.

Det er en plads ledig i hovedstyrelsen efter sønderjyske Marianne Holler Kanstrup, Haderslev, der skal besættes, og netop de sønderjyske lærerkredse er sammen med de fire kandidaters hjemkredse dér, hvor flest har stemt. Lars Holmboe sidder i Vejle Lærerkreds' styrelse, Pia Henriksen i Albertslunds, Pia Jessen i Varde, og Janne Riise Hansen er medlem af Københavns Lærerforenings bestyrelse.

Top fem målt i antal stemmer

København601
Vejle527
Århus246
Sønderborg183
Kolding183

Top fem målt i stemmeprocent

Vejle47,14%
Albertslund39,81%
Sønderborg 28,07%
Aabenraa24,51%
Varde23,64%

Afstemningen på dlf.org slutter onsdag kl. 16. 

Powered by Labrador CMS