Det er de delegerede på kongressen, som afgør, hvem der bliver den kommende formand for DLF. (Arkivbillede)

Vil du være DLF-formand? Sådan foregår valget

Det er DLF’s kongres, der bestemmer, hvem der bliver formand for Danmarks Lærerforening. Alle medlemmer kommer altså ikke til at deltage i valget - men alle medlemmer kan stille op til posten.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anders Bondo går af som lærerformand efter 18 år 

Opdateret 31. august, red: Der er p.t. to kandidater til formandsposten, Gordon Ørskov Madsen og Morten Kvist Refskov. Hovedstyrelsen udpeger sin kandidat før kongressen, men nye kandidater kan opstilles umiddelbart før valget den 23. september af delegerede på kongressen. Vil du være kandidat, og vil du omtales i det sidste nummer af fagbladet Folkeskolen før kongressen, skal redaktionen høre fra dig senest på onsdag den 2. september. 

Formand for DLF Anders Bondo Christensen går af som efter 18 år på formandsposten. Det betyder, at der skal findes en ny formand. Foreløbig har én kandidat - formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen - meddelt sit kandidatur.

Folkeskolen.dk har kontaktet flere af dem, som bl.a. på sociale medier er blevet opfordret til at stille op, men indtil nu har ingen meldt sig klar til at udfordre Gordon Ørskov Madsen. Er der ikke flere kandidater, når kongressen skal vælge den 23. september, bliver Gordon Ørskov Madsen formand for DLF. Kommer der flere kandidater, er det flertallet af de cirka 300 kongresdelegerede som mødes på Scandic Falkoner på Frederiksberg, der vælger formanden.

Første kandidat har meldt sig: Gordon Ørskov stiller op som formand for lærerne 

Men alle medlemmer kan deltage i en eventuel valgkamp, siger formand for DLF's organisationsudvalg Thomas Andreasen.

"Det er kongressen, som skal vælge en ny formand på den ordinære kongres, efter Anders har meddelt, at han stopper. De enkelte kredse har kongresdelegerede efter størrelse, det er de kongresdelegerede, der skal afgive deres stemme. Man kan som medlem blande sig i debatten og vi har tradition for, at hvis der er flere kandidater, så bliver der arrangeret valgmøder. Det vil man givetvis også gøre, hvis der kommer flere kandidater til formandsposten", siger Thomas Andreasen.

Anders Bondo blev ligesom næstformand Dorte Lange valgt på DLF's kongres sidste år. Valget er for en fireårig periode. Derfor fratræder han i sin valgperiode. Den næste formand, som bliver valgt vil så være valgt for den resterende valgperiode - det vil sige ind til kongressen i 2023.

Dorte Lange går ikke efter formandsposten: Støtter Gordon Ørskov