Pensionisternes årsmøde flyttes og det letter arbejdet for de kongresdelegerede, siger Birgit Bruun, pensionisternes formand
Pensionisternes årsmøde flyttes og det letter arbejdet for de kongresdelegerede, siger Birgit Bruun, pensionisternes formand

Pensionisternes årsmøde rykkes

Tidligere har de pensionerede kongresdelegerede skulle vente otte måneder fra de blev valgt, til de rent faktisk påbegyndte deres kongresperiode. Derfor vedtog Danmarks Lærerforening her til eftermiddag at rykke pensionistfraktionens årsmøde tættere på kongressen. Formanden er tilfreds.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal være kortere tid fra, at DLF's fraktion 4, altså de pensionerede læreres fraktion, holder deres årsmøde og vælger deres kongresdelegerede, til de delegerede skal i kongres.

Indtil nu har pensionisternes årsmøde ligget i august, hvor kongressen typisk er senere på efteråret. Den tidsfrist på cirka en måned er for kort, og derfor har de delegerede skulle vente lang tid før næste kongresperiode. Nu har en enig kongres vedtaget at flytte årsmødet til januar/februar samt at flytte valget af årsmøderepræsentanter, til stor tilfredshed for formand Birgit Bruun.

"Jeg er rigtig glad for, at det her går igennem. Det kan ikke være rigtigt, at vores delegerede bliver valgt til et arbejde, de først otte måneder senere kan begynde på", siger Birgit Bruun og påpeger, at arbejdet fremover vil blive lettere for de kongresdelegerede.

"Møderne har været skævt placeret. Nu kan vi vælge årsmøderepræsentanter, som kan nå at gå ud og snakke med deres bagland, før der er årsmøde. Og herfra er der så ikke for lang tid, før de skal til kongres", siger Birgit Bruun.

Powered by Labrador CMS