Taler vi om et udvidet samarbejde eller om en eventuel fusion, spørger Uffe Rostrup, formand for Frie Grundskoler. For en fusion ligger ikke lige på den flade.

Friskolelærere: En fusion ligger ikke lige på den flade

Det lød som en invitation, da DLF’s formand i sin beretning talte om behov for et bredere samarbejde mellem grundskolelærerne og om at forene kræfterne med de frie grundskoler. Sådan hørte formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup det også, men det er helt nyt for ham og har endnu ikke været drøftet, fortæller han.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Anders Bondo har lige luftet det for mig, og jeg hørte det så her i beretningen, så det er forholdsvist nyt for mig, og det har slet ikke været drøftet i vores organisation endnu. Vi har et rigtig fint samarbejde, og det vil jeg meget gerne fortsætte, men der er grundlæggende forskelle i, hvordan vi driver skole", siger Uffe Rostrup.

Bondo: Tættere samarbejde med friskolelærerne 

Formanden for Frie Skolers Lærerforening understreger, at det vil kræve en stor debat i organisationen. 

"Jeg har hørt, hvad der er blevet sagt, og jeg er spændt på debatten på kongressen, for der er lagt op til en åben debat. Jeg ved ikke, hvad DLF's hovedstyrelse og Anders Bondo har tænkt sig med det her, så jeg vil vente, til vi har noget mere konkret at forholde os til. Vi skal først finde ud af, om vi taler om et udvidet samarbejde eller om der er tale om en fusion. For sådan én ligger ikke lige på den flade, vil jeg sige. Men det kan da sætte tanker i gang i vores organisation", siger Uffe Rostrup og pointerer, at der ikke er aftalt nogle møder om et eventuelt udvidet samarbejde.